– Han er vanvittig god med ball i beina

Martin Ødegaard (15) roses opp i skyene av medspillere og motspillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard stjal hele showet da Strømsgodset slo Lillestrøm 2-1 søndag ettermiddag. 15-åringen scoret både 1-0- og 2-0-målet. Først dro han seg inn fra venstrekanten og la ballen i lengste hjørne i ren Messi-stil. Så bredsidet han ballen i lengste kryss etter et glimrende oppbygd Godset-angrep.

Se de to kunstmålene i videovinduet øverst!

Det er kanskje ikke rart hele fotball-Europa sikler etter 15-åringens underskrift. Bjørn Helge Riise er av av flere motspillere som lar seg imponere av 15-åringen. 

– Han er blitt mer voksen i spillestilen. Han utfordrer når det er rom for det. Han spiller ballen på ett og to touch når han trenger det. Han roer ned spillet når han trenger det. Det er stor forskjell på ham nå og hvordan han var i begynnelsen av sesongen, sier Riise.

– Ingen norske like god
Den tidligere Fulham-proffen har spilte med mange dyktige fotballspillere i løpet av en lang karriere. Men ingen har hatt samme klistertouch som gutten som nettopp har begynt på videregående skole. 

– Han er ufattelig god. Jeg kan ikke huske å ha møtt en sånn ballspiller. Han er vanvittig god med ballen i beina. Jeg tror ikke noen norske spillere har vært så god med ballen i beina, sier Riise.

Roser Fossum
Med de to scoringene var det naturlig at Ødegaard stjal showet også etter kampen. Det synes lagkamerat Adam Larsen er helt greit.

– Han scorer to mål, og da er det naturlig at han får de overskriftene som han fortjener, sier keeperen.

– Det går fint for oss. Det er heller han vi blir bekymret for med tanke på alt maset. Vi andre slipper billig unna. Vi kan traske ut bakdøren uten at noen legger merke til det, smiler Larsen.

Han påpeker at det er flere Strømsgodset-spillere på vei opp og frem. Iver Fossum er en av spillerne som har blomstret denne sesongen. 

– Det er mange bra spillere utpå der. Iver også. Han kommer litt i skyggen av Martin. Iver er akkurat fylt 18 år, og han presterer jevnt bra. Han er viktig for laget, sier Larsen.