Ti ting du ikke visste om den nye TV 2-serien «Fargo»

Storserien «Fargo» har premiere på Zebra onsdag 22.30.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Serien, basert på brødrene Joel og Ethan Coens film ved samme navn fra 1996, vant blant annet tre Emmy-priser og var nominert til hele 18 priser.

Se traileren for TV-serien øverst

Seriens handling er lagt til småbyen Bemidji i Minnesota. Den manipulative og karismatiske leiemorderen Lorne Malvo, spilt av Billy Bob Thornton, krasjer bilen sin på en vinterlig og øde vei utenfor byen. En så godt som naken mann hopper ut fra bagasjerommet og stikker av inn i skogen.

Inne i byen støter forsikringsagenten Lester Nygaard, tolket av Martin Freeman, på skolebøllen Sam Hess. Det ender med at Nygaard brekker nesen.

På sykehuset møter Nygaard Malvo, som ble lettere skadet i bilkrasjen. Nygaard forteller Malvo om Hess, og Malvo foreslår å drepe ham - en idé Nygaard uttrykker seg hverken for eller i mot. Dermed er et helt spesielt forhold innledet.

Heretter skjer det en rekke hendelser i den lille byen, og politifolkene Molly Solverson og Gus Grimly får mye å bryne seg på.

Se episodene på TV 2 Sumo fra og med i dag

Her er ti ting du kanskje ikke visste om TV-serien «Fargo»:

SØNN: Colin Hanks er sønnen til Tom Hanks. (FOTO: PRESSEBILDE)
SØNN: Colin Hanks er sønnen til Tom Hanks. (FOTO: PRESSEBILDE)

1. Det er bekreftet at serien får en oppfølger, men ingen av karakterene fra første sesong skal være med. Det blir med andre ord en helt ny cast.

2. Politimannen Gus Grimly spilles av Colin Hanks, sønnen til Tom Hanks.

3. Bob Odenkirk spiller den tidligere politimannen Bill Oswalt. Odenkirk er mest kjent som «Breaking Bad»-advokaten Saul Goodman.

4. Det ble gjort et forsøk på å lage TV-serie av «Fargo» allerede i 2003. Det ble ingen suksess.

5. Martin Freeman som spiller Lester Nygaard, er også kjent som Dr. Watson fra TV-serien «Sherlock», og ikke minst hobbiten Bilbo.

6. Billy Bob Thornton kom selv opp med frisyren til karakteren sin, Lorne Malvo.

7. Serien er ikke basert på en sann historie, selv om hver eneste episode innledes med akkurat det. Filmen var også fiksjon, til tross for "basert på en sann historie"-plakaten.

8. Lou Solverson spilles av Keith Carradine, som i nyere tid er mest kjent som FBI-agenten Frank Lundy i «Dexter».

9. Adam Goldberg spiller Mr. Numbers. Han huskes av mange som karakteren Eddie, som flyttet inn til Chandler i «Venner for livet» etter at Joey flyttet ut.

10. Billy Bob Thornton har spilt i en film regissert av brødrene Coen, som laget filmen «Fargo» i 1996. Han spilte «The Man Who Wasn't There».

«Fargo» har premiere på TV 2 Zebra onsdag 22. oktober klokken 22.30.