VERDENSMESTER: Manchester United vil ha inn litt vinnerkultur i laget, og vil hente Sami Khedira fra Real Madrid.   AFP PHOTO / POOL/ MARKUS GILLIAR
VERDENSMESTER: Manchester United vil ha inn litt vinnerkultur i laget, og vil hente Sami Khedira fra Real Madrid. AFP PHOTO / POOL/ MARKUS GILLIAR

Fotballryktene:
– Manchester United stikker av med Khedira

Og Real Madrid har mistet interessen for Liverpool-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ny uke med overgangsrykter ligger foran oss.

Det er 72 dager igjen til managerne igjen slippes løs i godtebutikken med velfylte kredittkort.

Da skal siste halvdel av sesongen reddes med kjøp preget av panikk og lite planlegging.

Det har vært en knalltøff duell mellom Arsenal og Chelsea om Real Madrids Sami Khedira. Ryktene har gått om at Arsenal allerede har inngått en avtale med ham, men vil vente til han kommer gratis til sommeren. Chelsea på sin side skal ha hoppet forbi The Gunners i køen fordi de vil kjøpe ham fri allerede i januar. Men nå kan Daily Star fortelle at Manchester United har inntatt pole position, ettersom man opererer uten lønnsbudsjett på Old Trafford. «Tilby mer enn noen andre er villig til å gjøre», virker å være mantraet for Louis van Gaal. Og det kan nå lokke Khedira til klubben.

I Manchester United kan han bli lagkamerat med italienske Mattia Darmian. Klubben har hentet inn tre mann som kan spille venstreback denne sommeren. Men van Gaal har ikke latt seg imponere av Luke ShawMarcos Rojo har vært behov for i midtforsvaret, mens Daley Blind er blitt brukt utelukkende på midtbanen. Høyrebacken er ikke blitt forsterket, og da passer Darmian perfekt inn. Torino-spilleren er like god om han spiller på høyre, som venstre. Ifølge Daily Express skal et bud på i overkant av 150 millioner kroner være på trappene.

Raheem Sterling har ikke helt klart å leve opp til prestasjonene forrige sesong, da han kunne løpe i hælene på Luis Suarez. Nå er Suarez borte, og Sterling må gå i spissen for Liverpool. Og det som kunne se ut til å være en potensiell overgang til Real Madrid, ser heller ikke ut til å bli noe av. For Real Madrid-trener Carlo Ancelotti forteller til Daily Mail at han ikke er interessert i 19-åringen.

Men skulle Sterling forsvinne til Real Madrid eller en annen klubb, så kan André Ayew bli erstatteren hans på Anfield. Den ghanesiske kantspilleren har snart bare et halvår igjen av kontrakten sin med Marseille, og den franske storklubben ønsker nok å cashe inn i januar. Daily Star skriver at Liverpool først og fremst ønsker å hente ham gratis til sommeren. Men ettersom Mario Balotelli syntes målene i Premier League er for små, så kan det bli aktuelt å hente Ayew allerede i januar for å få inn en spiller som kan score på åpne mål.

Men de røde får kamp om 24-åringen. Byrival Everton er en annen klubb som gjerne vil hente Ayew til England. Swansea, West Ham og Hull er også interessert i ham, melder Daily Mirror.

Marseille er nok ikke de beste på å planlegge kontrakter i spillerstallen sin. For Ayew er ikke den eneste på utgående kontrakt. Toppscorer André-Pierre Gignac er også kontraktsløs til sommeren. 28-åringen har scoret ti mål på de ti første kampene i Ligue 1 denne sesongen, og er ifølge hans egen agent interessert i å spille i Premier League. L'Equipe skriver at spissen er aktuell for Arsenal og Liverpool, og at han vil velge Arsenal dersom han fikk valget. Også årets funn i Marseille, Stephane Sparagna, er aktuell for The Gunners. Den 19 år gamle forsvarsspilleren står uten kontrakt allerede i desember.

Arsenal-manager Arsene Wenger har også fått med seg Southamptons gode sesongstart. Ifølge Daily Express vil han gjenoppta jakten på Morgan Schneiderlin i januar. Wenger har fulgt midtbanespilleren nøye siden før han kom til Southampton fra Strasbourg.

Gary Hooper scoret mål for gøy da han spilte under Neil Lennon i Celtic. 82 mål på 132 kamper sikret ham en lukrativ overgang til Norwich. Men Hooper klarte ikke å score målene som kunne redde Premier League-plassen for kanarifuglene. Denne sesongen er det bare blitt spill i Liga-cupen for spissen. Nå ønsker Lennon å hente sin gamle elev på lån til Bolton Wanderers, skriver Bolton News.

«Eric Djemba-Djemba is so good they named him twice», sang Manchester United-fansen da kameruneren ble hentet fra Nantes i 2003. «Good» ble etter hvert byttet ut med «bad» i sangen, og de siste årene har han vært i Qatar SC, Odense, Hapoel Tel Aviv, Partizan Beograd og St. Mirren. Nå er han det siste skuddet på «superstjernelisten» i den indiske superligaen. Eric Djemba-Djemba og tidligere Rangers-spiller Maurice Edu har signert for klubben Chennaiyin, skriver The Hindu. Der får de Marco Materazzi som spillende trener, og blir lagkamerater med brasilianske Elano.

Tottenham er på jakt etter en ny mann de kan bygge angrepet rundt. Etter at Roberto Soldado bommet på straffespark mot Manchester City, kan det se ut til at spanjolen har scoret sitt siste Premier League-mål. Straffespark var tross alt det eneste han scoret på. Men Spurs trenger ikke å betale mer enn en undergrundsbillett når de skal sende speideren sin for å kikke på mannen øverst på manager Mauricio Pochettinos ønskeliste. For på naborival Arsenals innbytterbenk sitter mannen som kan bli Tottenhams neste store stjerne. Ifølge Caught Offside er Tottenham villig til å betale 100 millioner for å gjøre Lukas Podolski til sin nye superspiss.