Nydelig og enkel eplekake til kalde høstkvelder. Foto: TV 2
Nydelig og enkel eplekake til kalde høstkvelder. Foto: TV 2

Krydret eplekake i langpanne

Fantastisk god eplekake som egner seg godt til frysing

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Dette trenger du:

500 g mykt smør
500 g sukker
500 g hvetemel
2 ss bakepulver
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 ts malt ingefær (kan sløyfes)
½ ts malt nellik (kan sløyfes)
8 egg
1/2 dl kaldt vann ev eplejuice
10-12 epler
Sukker og eventuelt hakkede nøtter/mandler til å drysse over.

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 180 grader.
Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Rør så inn hvetemel, bakepulver, krydder og egg.
Kaldt vann eller eplemost røres inn helt til slutt. 
Hell røren i langpannen dekket med bakepapir.

Skrell og del epler i to, ta ut kjernehuset og legg de halve eplene med snittflaten ned.
Del i skiver nesten igjennom.
Legg de halve eplene i røren med snittflaten ned, slik at de ved oppdeling blir et halvt eple per stykke.
Dryss litt sukker og hakkede nøtter/mandler over til slutt.
Stek på nederste rille 35-45 min.

Server kaken lun med is, eller kald med vaniljekesam, eventuelt blandet med litt pisket krem.