Hollywoodstjerner slår ring om ALS-syk venninne

Skuespillerne Reese Witherspoon (38) og Renée Zelweger (45) løp for livet for venninnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sommer fikk muskelsykdommen ALS stor oppmerksomhet da både norske og utenlandske kjendiser deltok på «Ice Bucket Challenge».

Utfordringen spredde seg som ild i tørt gress på sosiale medier, og flere og flere dynket seg i iskaldt vann for å støtte opp, og få fokus rundt sykdommen ALS.

Løp for venninnen

Søndag hadde stjernene en personlig grunn til å troppe opp for sykdommen, da den anerkjente publisisten Nanci Ryder fikk diagnosen for bare to måneder siden.

Reese Witherspoon og Renee Zelwegger var to av stjernene som stilte opp for å støtte venninnen sin under løpet for ALS i Los Angeles.

– Vi startet Team Nanci for å støtte en av mine beste venninner Nanci Ryder som nylig fikk diagnosen ALS, sier «Bridget Jones»-skuespilleren Renee Zelwegger under arrangementet.

– Hun er alltid der for oss

Ryder er en publisist som har jobbet tett med skuespillere i over førti år. Hun har samarbeidet med blant andre Courtney Cox, Leonardo DiCaprio og Reese Witherspoon, som selv stilte opp for å støtte venninnen.

– Nanci har alltid vært der for meg. Jeg har kjent henne siden jeg var 18 år gammel, og hun har vært gjennom både opp – og nedturer i livet mitt. Om det er bryllup eller barnefødsler er hun den som stiller opp for oss, og som legger til rette for at media får den dekningen de skal ha, sier Witherspoon, som tydelig engasjerer seg for de ALS-syke.

I august tok Witherspoon selvfølgelig «Ice Bucket Challenge», og dedikerte utfordringen til sin venninne Nanci.