NUMMER 509: Her kaster Peyton Manning sin 509. touchdownpasning i NFL. Han forbedret senere rekorden til 510. (AP Photo/Jack Dempsey)
NUMMER 509: Her kaster Peyton Manning sin 509. touchdownpasning i NFL. Han forbedret senere rekorden til 510. (AP Photo/Jack Dempsey)

Nå er han tidenes touchdownkonge

Peyton Manning tok sin 58. NFL-rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De skal argumentere godt de som mener at Peyton Manning ikke er tidenes beste quarterback i amerikansk fotball.

Før kampen mot San Francisco 49ers sto navnet hans bak 57 ulike NFL-rekorder.

Men den han sikret seg i natt er nok en av dem han setter høyest.

510 touchdownpasninger
For med tre touchdownpasninger i de to første periodene mot 49ers tok ham til 509 totalt i karrieren. Med det passerte Denver Broncos-quarterbacken Brett Favre som tidenes touchdownpasser i NFL.

Green Bay Packers-legenden var kjapt ute på Twitter og gratulerte Manning.

Men Manning var ikke ferdig med det.

Han tok rekorden til 510 da han fant Demaryius Thomas for andre gang i kampen i tredje periode. Broncos vant kampen hele 42-17.

– Vel, det er litt av en ære. Og som dere sier, jeg har satt stor pris på quarterbackene som har spilt dette spillet opp gjennom årene, så jeg er beæret over å få spille i posisjonen. Jeg er veldig ydmyk. Det har kostet mye arbeid. Og det er mange mennesker som har hjulpet meg til å komme hit, sier han til NFL.com.

Sønn av NFL-quarterback
Peyton Manning er en av tre brødre fra New Orleans, som alle har vært quarterbacker. I tillegg spilte pappa Archie 13 sesonger i NFL i samme posisjon.

Eldstebror Cooper fikk aldri noen karriere. Han måtte gi opp proffdrømmen på grunn av en ryggskade. Og begge hans yngre brødre spilte med nummer 18 for å hylle ham.

Lillebror Eli har etter hvert byttet nummer, mens Peyton fortsatt har 18 på ryggen.

Peyton Manning viste tidlig hvilket talent han var, og hadde en stor universitetskarriere. Til tross for dette var det flere klubber som var skeptiske til om han hadde det som skulle til for å lykkes i NFL. For svak i armen og for lite mobil, var dommen.

Men Indianapolis Colts brukte likevel førstevalget sitt i draften i 1998 på ham, og Manning skuffet dem ikke.

Vant Super Bowl med Colts
Med Manning som sjef, ble etter hvert Colts et lag å regne med. Han ble kåret til årets spiller i NFL både i 2003 og 2004, men måtte likevel leve i skyggen av Tom Brady. For selv om Manning storspilte, hadde ett år yngre Brady ledet New England Patriots til tre Super Bowl-titler.

I 2006 skulle endelig Manning få seg en ring på fingeren. Han spilte en fantastisk sesong, og ble også kåret til Super Bowls beste spiller da Colts slo Chicago Bears 29-17.

I 2008 og 2009 ble han igjen kåret til årets spiller i NFL, og i 2009 ledet han også Colts til Super Bowl. Men denne gangen havnet han i skyggen av Drew Brees som styrte New Orleans Saints til triumf.

I 2011 signerte han en ny femårskontrakt med Colts, etter å ha gitt beskjed om at han ikke hadde noe behov for å være NFLs best betalte spiller.

Men en nakkeskade skapte problemer for ham. Han ble operert for første gang i mai, men han klarte likevel ikke å kaste ballen skikkelig. Etter hvert måtte han gi opp hele 2011/12-sesongen og gjennomgå nok en operasjon.

Fristilt av Colts
Etter sesongen måtte Colts ta et vanskelig valg. Dersom de gamblet på at Manning ville komme tilbake i godt gammelt slag, så måtte de betale ham en bonus på 170 millioner kroner. Klubben hadde samtidig førstevalg i draften, med stortalentet Andrew Luck som den alle i NFL ville ha.

Eier Jim Irsay turde ikke satse på Manning, som ble fristilt fra kontrakten. Colts satset i stedet på Luck som sin nye quarterback.

Men Manning var ikke ferdig. Denver Broncos hadde rotet rundt i NFLs skyggedal etter at quarterbacklegenden John Elway ga seg. De trengte en ny ledestjerne som kunne lede dem tilbake i toppen.

Mange var skeptiske til om Manning kunne komme tilbake til sitt gamle nivå. I sin første kamp for Broncos viste han at nakkeskaden var et tilbakelagt stadium. Da han kastet frem til Demaryius Thomas i den tredje perioden av debutkampen mot Pittsburgh Steelers, ble han den tredje quarterbacken i NFL som kastet frem til 400 touchdowns i karrieren. Bare Favre og Dan Marino hadde gjort det før ham.

– Den største noensinne
I sin andre sesong i Broncos ble han kåret til årets spiller i NFL for femte gang i karrieren. Han førte klubben til Super Bowl, hvor det ble tap mot Seattle Seahawks.

Denne sesongen startet han med å slå gamleklubben Indianapolis Colts. Han kopierte dermed Favre som til da var den eneste quarterbacken som hadde slått samtlige 32 NFL-klubber.

Mot Arizona Cardinals passerte han 500 touchdownpasninger i karrieren, og Demaryius Thomas ble mannen som mottok nummer 509, som tok ham til toppen av NFL-statistikken.

– For meg er han den største noensinne. Han er en venn av meg, og en jeg alltid ser på og beundrer. For han ønsker alltid å utvikle seg. Han ønsker alltid å bli bedre, og han gir seg ikke før han er best. Så når du ser på den beste og du har muligheten til å lære fra den beste, så forhåpentligvis hjelper det meg til å bli bedre, sa Tom Brady til NFL.com i 2011.

Og siden den gang er Manning bare blitt bedre.