Jakob Oftebro(27) kapret hovedrolle i dansk storsatsning

Nå kommer serien på TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespiller Jakob Oftebro har fått en av hovedrollene i det som blir Danmarks største dramasatsning noensinne. I serien som heter «1864» skal han spille en bondegutt som verver seg til tjeneste.

– Jeg skjønner aldri hvorfor noen velger meg. Personlig synes jeg bare jeg ser rar og dum ut på film, sier Oftebro.

Kon-Tiki-skuespilleren innrømmer at han ble veldig glad da han fikk rollen.

– Det er veldig gøy å få en sånn rolle. Dette er noe jeg aldri hadde drømt om. Det er en rolle jeg har jobbet mye for, så jeg ble veldig glad, sier han til TV2.no.

Hardt fysisk

Serien er et stort episk drama om slaget ved Dybbøl. Dermed er det naturlig at Oftebro må snakke dansk i serien.

– Dette er en drøm. Jeg har jobbet hardt for å lære dansk, tilføyer Oftebro, som tidligere har hatt en liten rolle i den danske serien «Broen».

Dramaserien er basert på Tom Buk-Swientys kritikerroste bøker om det katastrofale krigsnederlag ved Dybbøl 18. april 1864, hvor Danmark mistet over 5000 soldater og over en tredjedel av kongeriket.

Til tross for at det har vært tøft å løre seg dansk flytende er likevel de krevende innspillingsdagene den største utfordringen.

– Det blir veldig fysisk og lange dager, jeg må løpe rundt nedi gjørmen i Tsjekkia og leke krig. Det blir tøft, men spennende, tilføyer han.

Spiller mot sine bestevenner

Heldigvis vil han bli i godt selskap under den tøffe opptaksperioden.

– Det er mange av de beste vennene mine jeg skal spille mot. Jeg kjenner de fra den perioden jeg var på teateret her i Danmark, sier den unge skuespilleren.

Grunnen til at de valgte nettopp han for rollen er han ikke helt sikker på. Likevel tror han at hans gode kjemi med regissør Ole Bornedal spilte inn.

– Jeg forelsket meg veldig i rollen og manus. Han så vel det under castingen. Likevel skjønner jeg aldri hvorfor noen velger meg. Personlig synes jeg bare jeg ser rar og dum ut på film, tilføyer han.

Som sønn av skuespiller Nils Ole Oftebro er det ikke umulig at det blir noen gode innspill fra den kanten.

– Jeg snakker alltid med pappa om de tingene jeg gjør. Men først og fremst skal gjengen i «1864» sette seg ned, snakke sammen, og finne en god dynamikk, avslutter han.

Det var Aftenposten som først meldte nyheten om Oftebros karrieresteg torsdag 21. mars.

Dramaserien «1864» kommer på TV 2 .