Ingebrigtsen tok siste stikk mot Rekdal

Rosenborg snudde mot VIF etter marerittstart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg-Vålerenga 3-2

Det så mørkt ut for Rosenborg da de til tross for oppløftende første ti minutter lå under med to mål hjemme for Vålerenga.

Rosenborg slo imidlertid tilbake, og etter en strålende snuoperasjon kunne de gå inn i Lerkendal-garderoben med tre nye poeng.

– Jeg hadde alltid et håp om å slå tilbake. Vi var veldig bra i starten av kampen, og så scoret de på sine to første målsjanser. Så gjør vi en veldig god førsteomgang, og en litt mindre god andreomgang, sa en fornøyd Ingebrigtsen til TV 2 etter kampen som styrket aksjene sine med tanke på å få fortsette i trenerjobben neste år.

– Vi lever av resultat. Det er veldig smart å vinne oftere enn man taper. Viktig at vi har kontroll på en europacupkamp.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen tok dermed det siste, og viktigste stikket, etter en uke der han har vært i en ordkrig med motpart i VIF: Kjetil Rekdal.

Før kampen fortsatte diskusjonen i et TV 2-intervju som viste et kollegaforhold på frysepunktet.

Rekdal var naturlig nok ikke fornøyd med å ha gitt fra seg poengene på Lerkandal.

– Vi forsvarer oss for dårlig i dag og. Vi er heldig som slipper unna 0-1, så er vi heldig og scorer 1-0 og 2-0. Sitter med en følelse at Rosenborg slipper veldig billig inn i kampen igjen, sier Rekdal til TV 2 etter kampen.

– Vi er for snille i egen boks, det har vært litt av problemet i hele år, men jeg er fornøyd med prestasjonen vi leverer. Vi har fire 18-19 og 20-åringer, men det er god læring for dem. Med likt kampbilde neste år vinner vi kampen, for da er vi mer voksne.

– Betyr noe ekstra å slå Vålerenga

3-2-resultat ga trønderne deres tredje strake seier, og dermed holder de liv i drømmen om å ta igjen Odd og å kapre andreplassen i Tippeligaen.

Med tre kamper igjen skiller det fire poeng i favør av Skiens-laget.

– Det var fantastisk. Man var jævlig oppgitt da de gikk opp til 2-0, for vi hadde kjørt kampen så til de grader. Det er Vålerenga, så det er ekstra viktig for fansen og spesielt når vi klarer å snu det på den måten, sa målscorer Pål-André Helland til TV 2 etter kampen. 

– Det viser at vi har en vanvittig karakter når vi klarer å snu det. Nå begynner dette å ligne på fort Lerkendal. Vi går for sølvet.

For Vålerenga betyr dette at drømmen om topp fire og europacupspill trolig er ute. 

Nå er det åtte poeng opp til Godset som er på fjerdeplass.

– Det ville vært mulig om vi hadde vunnet i dag, men nå går det ikke, sier målscorer Vidar Örn Kjartansson.

– Jeg synes vi var det klart beste laget i både første- og andreomgang, så jeg er skuffet etter denne kampen.

Kalddusj for Rosenborg

Hjemmelaget var klart det beste laget de første ti minuttene, men VIF har en stykk meget giftig islandsk spiss.

En god gjennombruddspasning fra Ghayas Zahid fant Vidar Örn Kjartansson som i sesongens 26. kamp scoret seriemål nummer 25.

Med det er storscoreren fem mål unna Tippeliga-rekorden, med tre kamper igjen.

– Rekorden er mer som en bonus, men dersom det er mulig vil jeg prøve. Jeg tenker bare på å vinne kamper akkurat nå, men fem mål er mulig.

Før det var spilt 20 minutter hadde VIF doblet ledelsen.

Etter et hjørnespark havnet tilbake hos dødballtaker Herman Stengel. Stengel svingte ballen inn igjen, og etter en mindre heldig inngripen av Daniel Örlund hadde Niklas Gunnarsson ingen problemer med å legge på til 2-0. 

SEIERHERRE: Kåre Ingebrigtsen, her fotografert etter seieren mot Lillestrøm i forrige runde. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SEIERHERRE: Kåre Ingebrigtsen, her fotografert etter seieren mot Lillestrøm i forrige runde. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Slo tilbake

Troillungan hadde ikke til hensikt å bli ydmyket på eget gress, og etter 26 minutter var reduseringen et faktum.

Mike Jensen førte ballen oppover på banen uten å bli nevneverdig presset av VIF-forsvaret. På et perfekt tidspunkt spilte han ballen gjennom til Pål André Helland som stod umarkert i Vålerenga-boksen.

Helland satte inn 1-2 og det var kamp for fullt på Lerkendal.

På overtid i første omgang utlignet Rosenborg.

Et innlegg fra høyreback Jonas Svensson fant venstreback Mikael Dorsin på motsatt stolpe. Dorsin knuste Ali Iqbal i duellen, kom først på ballen og stanget inn 2-2.

Lagene skjerpet seg defensivt i den andre omgangen, og det ble litt lenger mellom sjansene.

Malec matchvinner

Etter 25 minutter satte Aleksander Mathisen ballen i mål for Vålerenga, men det var allerede vinket for offside. 

Istedet var det Rosenborg som skulle få en tellende nettkjenning, men først etter at Morten Gamst Pedersen brente en dobbelsjanse.

Et innlegg fra  Hólmar Örn Eyjólfsson fant Gamst Pedersen som headet ballen rett på keeper Langer. Pedersen kastet seg rundt og fikk avsluttet en gang til, men da stoppet en utespiller ballen på streken.

Gamst Pedersen lykkes bedre som tilrettelegger to minutter senere.

Han slo ballen lavt inn i feltet, og der var Tomas Malec som fikk pirket ballen inn i mål.

Vålerenga presset på fremover, men åpnet seg også for kontringer. Med litt mer kynisme kunne Tobias Mikkelsen fort ha lagt på til 4-2 tre minutter før full tid, og på overtid fikk han nok en mulighet uten å lykkes.