Frode Johnsen matchvinner i vill sjumålskamp etter nytt Shala-show

Keepertabber, kremmerhus og Odd-seier mot Bodø/Glimt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd-Bodø/Glimt 4-3

Frode Johnsen ble nok en gang den avgjørende tungen på vektskålen da Odd tok et viktig steg mot andreplass i Tippeligaen.

I en spektakulær oppvisning hjemme på eget gress ga Odd bort ledelsen tre ganger, men anført av Herolind Shala dro de seieren i land til slutt, takket være to scoringer av Johnsen.

Begge på klassisk Frode Johnsen-vis på bakerste stolpen.

– Det er ikke bra at Frode får stå umarkert på bakerste stolpe. De skal få se det på video og lære av det, sier Jan-Halvor Halvorsen til C More.

Seieren betyr at Odd har sju poeng ned til Rosenborg på tredjeplass, før Rosenborg møter Vålerenga på Lerkendal.

Da hjalp det lite at Badou satte inn to kremmerhus for Bodø/Glimt og at Start-spiller Jesper Mathiesen hyllet Glimt-stjernen i TV 2s FotballXtra-studio.

– Han er kanskje Tippeligaens beste spiller, selvfølgelig etter Martin Ødegaard. Det han gjør fremover på banen er fantastisk, sa Mathiesen.

Doble keepertabber

Det var keepertabbenes førsteomgang på Skagerak Arena.

André Hansen-erstatter Sondre Rossbach (18) var ikke heldig da han slo Dane Richards' ball i mål etter bare 13 minutter, men heldigvis for det store keepertalentet ble det ikke skjebnesvangert.

I andre enden svarte nemlig Pavel Londak med å servere Bentley da han mislyktes med å bokse ballen bort. Odd-angriperen utlignet, og de sølvjagende vertene hadde initativet utover i omgangen.

Fantastiske Badou-scoringer

Herolind Shala ga vertene en fortjent 2-1-ledelse, før Badou rett før pause viste at Glimt ikke bare trenger keeperhjelp for å score.

Midtbanespilleren vant to kroppsdueller med Odd-spillere før han vendte opp og skrudde ballen vakkert i hjørnet, utagbart for Rossbach.

Odd fortsatte dominansen etter pausen, og det var ikke ufortjent da Frode Johnsen var på enden av et innlegg fra Jone Samuelsen og sklidde inn 3-2.

Bare tre minutter senere viste imidlertid Papa Alioune Ndiaye, også kjent som Badou, hvorfor han holdes frem som en av Tippeligaens beste spillere igjen.

Glimt-spilleren gikk fra midtbanen og havnet nesten i samme posisjon som der han satte inn 2-2. Uten å bli nevneverdig presset skjøt han nok en gang ballen i mål bak Sondre Rossbach.

Denne gangen var det mindre skru på ballen, men mer kraft.

FEIRER: Bodø/Glimts Badou feirer sin første scoring mot Odd. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FEIRER: Bodø/Glimts Badou feirer sin første scoring mot Odd. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Frode Johnsen matchvinner

Sju minutter før ordinær tid tok Odd ledelsen igjen, for tredje gang i kamp.

Nok en gang var det evigunge Frode Johnsen som var på rett sted til rett tid, og nok en gang var den plassen bakerste stolpe.

Et innlegg fra banens gigant Herolind Shala fant Johnsen som enkelt kunne gi Odd en ny ledelse.