Se Horgmo og Wiig sette super-triks i puddersnø

Snowboardstjernene Andreas Ygre Wiig og Torstein Horgmo imponerer med trippelcorks i den nye filmen «Shredbots The Movie». 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): - Vi håper jo selvfølgelig at filmen blir godt mottatt. Det er like gøy å være hjemme hver gang, sier Torstein Horgmo (27) til TV 2 lørdag kveld før premieren på hans nye film «Shredbots The Movie». 

Se TV 2 Sportens reportasje om filmen øverst!

Filmen har allerede blitt vist i både Aspen og California, og med seg har Horgmo blant annet Andreas Ygre Wiig (33).

– Høydepunktet i innspillingen vil jeg si var en tur vi hadde til Whistler i Canada. Vi fikk produsert mye, og fikk med et par triks som vi har tenkt på lenge, forteller Wiig.

Det var i den kanadiske puddersnøen de blant annet fikk snowboardernes mest spektakulære triks – trippel cork – på film.

Gleder seg til en sesong uten OL-nerver

Forrige sesong ble en nedtur for Horgmo der han fortsatt kjørte med smerte etter ankelbruddet i fjor vår, mislyktes i X Games og brakk kragebeinet på første treningsdag i OL.

OL-BÅRE: Sånn endte OL i Sotsji for Torstein Horgmo etter kragebeinsbrudd på første treningsdag. Foto: Scanpix.
OL-BÅRE: Sånn endte OL i Sotsji for Torstein Horgmo etter kragebeinsbrudd på første treningsdag. Foto: Scanpix.

Nå varsler 27-åringen, som har tre X Games-gull, revansje i en sesong der han slipper OL-nervene, og innrømmer at han kanskje er bedre forberedt til en ny sesong enn på mange år. 

– Kanskje. Jeg har kjørt masse snowboard i sommer, og hatt det gøy. Med en gang OL var ferdig har jeg sett frem mot den sesongen som kommer nå snart, der det blir mindre stress og mindre skjema å følge. Jeg er jo også skadefri, så jeg ser frem mot sesongen som starter, slår Horgmo fast. 

Landslagssjefen mener folk kan forvente store ting fra trønderen kommende sesong. 

– Da vi var i Australia for noen uker siden, så det utrolig bra ut. Det var deilig å se Torstein tilbake der han skal være. Du ser han har gleden, han har ikke vondt lenger og han koser seg på brett. Da er det toppnivå, sier landslagssjef Thomas Harstad til TV 2. 

Han tror iveren etter å hele tiden nå mye mål kan gjøre at kommende sesong blir en av 27-åringens aller beste. 

– Torstein aksepterer ikke det nivået han er på. Han vil alltid prøve å bli litt bedre, så han kan absolutt forbedre seg, understreker Harstad. 

Filmet seks uker etter brudd

Filmen er regissert, filmet og klippet av Leo Cittadella. Han innrømmer at det har blitt mange søvnløse netter for å bli ferdig, ettersom de startet filmingen i mars. Bare seks uker etter Horgmo brakk kragebeinet i OL. 

– Det har vært sykt mye jobb, men er verdt det selv om det har gått utover søvn og livet generelt. Jeg har følt meg ganske dritt og nervøs i de to månedene jeg sittet og redigert, men er ganske fornøyd nå etter at vi har klart å få til en ferdig film, forteller Cittadella. 

– Hva husker du best fra innspillingen?

– Noe som står ut for meg er egentlig de få gangene det skjer at Andreas tryner, for da synes man synd på snøen faktisk. For han tryner så sjukt hardt. Det dundrer i fjellet når han tryner, ler Horgmo.