MTV-PRIS: Adelén Rusillo Steen (18) vant kåringen Best Norwegian Act, og representerer søndag kveld Norge under årets MTV European Music Awards. Her er hun i fjor under delfinalen av MGP. Foto: Trond Reidar teigen / NTB scanpix.
MTV-PRIS: Adelén Rusillo Steen (18) vant kåringen Best Norwegian Act, og representerer søndag kveld Norge under årets MTV European Music Awards. Her er hun i fjor under delfinalen av MGP. Foto: Trond Reidar teigen / NTB scanpix.

Norges MTV-håp Adelén dropper hele showet

Glasgow (TV 2): Adelén (18) ikke er tilstede under MTV-showet søndag kveld, men drømmer om å en dag få muligheten til å opptre på den verdenskjente scenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den halvt spanske jenta fra Horten representerer Norge under årets MTV European Music Awards (EMA) som går av stabelen søndag kveld i Glasgow. 

Adélen Rusillo Steen (18) ble stemt fram av fansen og vant over den verdenskjente duoen Nico&Vinz i tillegg til Donkeyboy, Anders Nilsen og Martin Tungevaag. 

– Det kom veldig overraskende på meg at jeg fikk denne prisen. Den så jeg ikke komme i det hele tatt! De andre artistene som var nominert har hatt stor suksess, som jeg beundrer, sier Adelén i en epost til TV 2.

I år er det altså Glasgow som som er vert for det store MTV-showet. Det kryr av musikkelskere rundt om i byen og presse fra hele verden er på plass for å sikre seg noen bilder og kommentarer fra de store stjernene.

TV 2 er som eneste norske presse på plass på den røde løperen før MTV-showet fra klokken 19.00!

Irritert på MTV

Adelén og manager David Eriksen hadde tenkt til å delta på showet, men etter å ha opplevd MTV som svært vanskelige, valgte de å bli hjemme.

– MTV har gjort en elendig jobb i forhold til informasjon overfor nominerte som ikke er store verdensstjerner. Da ble valget om å droppe å reise over enkelt, sier Eriksen i en epost til TV2.

Flere TV 2 har snakket med har opplevd mye trøbbel i forkant av MTV-showet. Det har vært dårlig informasjon og lite oppfølging for både pressen og artistene fra de nordiske landene.

En journalist fra Finland fortalte at også finske Isac Elliot mest sannsynlig ikke kommer på grunn av dette. 

Drømmer om å opptre

De internasjonale, store superstjernene skorter det imidlertid ikke på. Av artister som skal opptre søndag kveld – og som forhåpentligvis viser seg på den røde løperen – er blant andre kveldens vert, Nicki Minaj, U2, Alica Keys, Ariana Grande, Enrique Iglesias, Slash og Ozzy Osbourne.

Adelén drømmer selv om å en dag få stå på scenen under MTV-showet.

– Jeg elsker MTV, og min største drøm har alltid vært å kunne opptre på en MTV Awards. Da jeg fikk denne prisen, fikk jeg en følelse av å være nærmere målet mitt. Det er godt å ta med seg en slik tittel videre i livet, sier Adelén.

Musikkfesten har siden 1994 samlet de største artistene på den internasjonale stjernehimmelen. Showet sendes over hele verden, og har gitt noen uforglemmelige øyeblikk fra den røde løperen.

Gøy å konkurrere mot boyband

Adelén konkurrerer søndag kveld om prisen «beste nordiske artist». De hun konkurrerer mot er Isac Elliot fra Finland, Christopher fra Danmark, The Foo fra Sverige og One Direction fra Storbritannia.

– Konkurrere mot One Direction…? Jeg må nok ærlig si at jeg føler meg slått allerede. Men gøy er det likevel å være i samme kategori som verdens største boyband!, sier den 18 år gamle jenta fra Horten.

– Hva tror du om sjansene til Adelén for å vinne prisen i kveld?

– Det er nok opplagt hvem som vinner, svarer Eriksen til TV 2 – uten å utdype svaret ytterligere. 

Adelén ble popstjerne i alder av 16 år da hun deltok i Melodi Grand Prix med «Bombo» i fjor. I sommer ble hun for alvor kjent langt utenfor Norges grenser da låten hennes «Olé» ble en del av det offisielle fotball-VM-albumet.

Fersk 18-åring

Norge har vunnet prisen for beste nordiske artist tidligere. I fjor vant Admiral P og i 2003 vant den da 19 år gamle Lene Marlin. 

Adelén fylte 18 år 5. november, og har mange år foran seg på å vokse som artist og kanskje en dag selv stå på scenen under MTV-showet. Som fersk 18-åring gleder hun seg foreløpig til noe hun kan oppnå nå med én gang.

– Vi har fortsatt husregler hjemme, og jeg har enda ikke tatt meg den obligatoriske 18-årsturen til vinmonopolet. Det jeg egentlig gleder meg mest til, er å ta lappen, avslutter Adelén.