Astrid Smeplass (17): – Ingen ulempe å ha et Idol-stempel

Satser på egen karriere med ny platekontrakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med en splitter ny platekontrakt med Universal Music, singeldebuterer Astrid Smeplass (17) med låten «2AM». Sangen er skrevet av Astrid selv, noe som gjør henne til en av Europas yngste låtskrivere.

Idol

Vi ble alle godt kjent med trønderjenta under Idol, våren 2013. Det ble store reaksjoner da hun røk ut av konkurransen og dommerne var i sjokk. Men nå har Astrid lagt Idol bak seg.

– Jeg ble egentlig aldri en Idol-Astrid følte jeg, fordi sangen min «Shattered» gikk så bra, og folk ble kjent med meg, uten at de visste at jeg hadde vært med i Idol. 

Jeg synes ikke det er noe ulempe og ha et Idol-stempel, for Idol var veldig morsomt, og det er noe jeg er veldig stolt av å ha vært med på. Men jeg er ikke noe Idol-Astrid i dag føler jeg, sier hun til TV 2.

Kjæreste

Den tidligere populære «Idol»-deltakeren har endt singeltilværelsen og er i et forhold med Olaf Mellemsæter. De er fra samme sted i Trøndelag, men må nå belage seg på et avstandsforhold siden Astrid har flyttet til Oslo.

– Det er mange som ikke har trua på oss, men vi har en fin dialog, kommuniserer bra og da funker det bra.

– Sangen din «2AM» handler om forelskelse, er du forelsket nå?

– Jeg er forelsket nå, men da jeg skrev sangen hadde jeg ikke kjæresten min i tankene, sier hun til TV 2.

Musikkvideo

Astrid har stor musikalitet i seg og har produsert låten med en Stockholmann som kaller seg for «Jake O». Nå står videoinnspilling for døren.

– Jeg har aldri gjort en musikkvideo før, så det blir veldig spennende. Da kommer jeg sikkert til å føle meg som den 8-åringen som stod foran speilet å lata som jeg spilte inn musikkvideo, flirer Astrid til TV 2.

Her kan du høre den nye låta til Astrid Smeplass, «2AM».