ALVORLIG SKADE: Aksel Lund Svindal skadet seg alvorlig på trening i Sölden i Østerrike lørdag formiddag. Bildet er ikke fra den aktuell treningen. (AP Photo/Shinichiro Tanaka)
ALVORLIG SKADE: Aksel Lund Svindal skadet seg alvorlig på trening i Sölden i Østerrike lørdag formiddag. Bildet er ikke fra den aktuell treningen. (AP Photo/Shinichiro Tanaka)

Aksel Lund Svindals akilles er røket

Skadet seg på trening lørdag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aksel Lund Svindals venstre akilles røk under barmarkstrening i Sölden i Østerrike lørdag ettermiddag.

Lund Svindal ble umiddelbart kjørt til et sykehus i Innsbruck for nærmere undersøkelser. Der ble det konstatert at akillesen hadde røket og han ble operert kort tid etterpå.

Det er usikkert hvor lenge Aksel må holde seg i ro, skriver Skiforbundet i en pressemelding.

– Vi ser fremover
Sportssjef Claus Ryste bekrefter til TV 2 at Lund Svindal skadet seg under trening.

– De løp litt rundt og lekte med ball etter en løpetur. Det var ingen i nærheten eller noe, men Aksel kjente det smalt da han skulle snu seg, sier Ryste.

– Han ble kjørt til Innsbruck der det ble konstatert at akillesen var røket helt av, og han ble raskt operert av flinke leger. Når ser vi fire måneder frem i tid før han er 100 posent. Vi tenker ikke for mye på sesongen nå, fortsetter sportssjefen.

– Aksel er en tøffing. Han er ved godt mot, er offensiv og ser fremover. Han har jobbet knallhardt og gjort en ekstraordinær innsats gjennom hele sommeren.

– Hvordan påvirker dette resten av alpinlandslaget?

– Det er jo en liten familie, så det blir selvsagt en spesiell stemning i laget. Han er jo litt kaptein i gruppen og tar ansvar for fellesskapet i gruppen. Han er også eldst og den som er desidert mestvinnende.

Aksel: – Shit happens
Via Skiforbundet uttaler Aksel Lund Svindal følgende søndag ettermiddag:

– Vi hadde vært på en liten joggetur i Sölden med hele laget, og avsluttet med litt triksing og lek med ball. Plutselig kjente jeg det smalt i leggen. Jeg skjønte med en gang hva som var galt. «Shit happens», sier Aksel

– Vi kom oss raskt til sykehuset i Innsbruck. Der fikk jeg rask og super service og det ble konstatert at akillessenen var røket og jeg ble operert under en time etterpå, fortsetter skistjernen, og legger til:

– En kjip skade og ekstremt dårlig timing akkurat i det sesongen skal begynne. Men nå har det skjedd, så da er det bare å se fremover. Ingen vet nøyaktig hvor lang tid opptreningen vil ta, men jeg er innstilt på at det tar tid. Jeg får bra oppfølging og blir i Østerrike en stund til før jeg reiser til Oslo for å legge en videre plan sammen med Olympiatoppen.

Lege: – Tre til fire måneder
– Aksel må nå trene seg forsiktig opp de neste ukene og han er trolig ikke på ski igjen før om tre til fire måneder, sier alpinlandslagets lege, Marc Jacob Strauss.

TV 2s alpinekspert Lars Elton Myhre ble direkte paff da han mottok meldingen om Lund Svindals skade.

– Å faen... Dette kom voldsomt brått på meg, kommer det fra Myhre, som først etter å ha tenkt seg om noen sekunder, klarer å fortsette samtalen.

– Nå ryker vel sesongen. VM er i hvert fall helt utelukket. Dette er et forferdelig tidspunkt å gjøre det på. Han har lagt ned et vanvittig treningsarbeid i sommer. Og så skjer dette altså en uke før det første rennet. Nei, fy faen...

SKJELVEN: TV 2s ekspert Lars Elton Myhre tok meldingen om Aksel Lund Svindals skade tungt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKJELVEN: TV 2s ekspert Lars Elton Myhre tok meldingen om Aksel Lund Svindals skade tungt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Du høres skjelven ut?

– Ja, jeg ble det nå. Dette er fryktelig trasig for oss som elsker vintersport. Aksel hadde jo en nesten perfekt sesong i fjor, men fikk allikevel ikke med seg noe særlig. Nå var han klar til å revansjere seg. Han hadde en plan på dette.

– Hva får dette å si for resten av landslaget?

– Heldigvis har vi Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen som dekker bra opp. Men også for dem, og kanskje spesielt for Kjetil, er dette drastisk. Aksel og Kjetil har jo nytt veldig godt av hverandre.

– Stjerna og sjefen på laget er ute. Det er klart at det er en «big deal», avslutter Lars Elton Myhre.

TV 2 oppdaterer saken.