Ødegaard (15) senket LSK med to scoringer – den ene rett i vinkelen

Stortalentet var den store forskjellen på Strømsgodset og Lillestrøm, og da han ble byttet ut reduserte Lillestrøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset - Lillestrøm 2-1

Se rundens hovedkamp mellom Rosenborg - Vålerenga kl. 20.00 på TV 2 Zebra og tv2sumo.no!

Martin Ødegaard (15) ble nok en gang dagens helt i Drammen da han med sine to fulltreffere sikret Godset tre poeng i søndagens hjemmekamp mot Lillestrøm.

Se sammendrag øverst!

– Vi spiller en god kamp. Hadde vi ikke sluppet inn det siste målet, hadde det vært helt perfekt. Men vi vinner fortjent. Nå kan vi se fremover på tabellen, sier Godset-kaptein Adam Larsen Kwarasey til C More etter kampen.

– Vi roter for mye og gjør for mange feil, repliserer kapteinkollega på motsatt banehalvdel Frode Kippe.

– Ødegaard forbannet grunnet lite spilletid på landslaget
Strømsgodset-trener David Nielsen var en lettet og fornøyd mann etter å ha sett laget sitt levere varene søndag ettermiddag.

– Vi ser bedre og bedre ut. Jeg er veldig fornøyd med det vi presterte i dag. Vi har noen gode overganger og er flinke til å forsvare oss. Vi står godt i mot.

– Hva med Martin Ødegaard?

– Han leverer. Han er forbannet fordi han ikke får spille mer på landslaget. Han var forbannet fordi han bare fikk spille 30 minutt mot Bulgaria. Vi skal ikke være urolig for ham. Han begynner å spille mer voksen fotball nå, og i dag fikk han jo til og med gult kort, sier den danske treneren.

Ødegaard: – Det David sier, stemmer ikke
TV 2 var i kontakt med Martin Ødegaard etter kampen på Marienlyst søndag kveld. Han avkrefter at han har vært forbannet på grunn av lite spilletid på landslaget.

– Det stemmer ikke i det hele tatt, og jeg synes egentlig det er litt merkelig at David sier dette. Jeg er selvsagt verken forbannet eller skuffet over liten spilletid på landslaget, sier Ødegaard, og legger til:

– Opplevelsen med landslaget, både nede på Malta og i Oslo, var veldig lærerik rett og slett kjempemorsomt. Jeg er selvsagt utrolig glad for at jeg har fått sjansen og for at jeg har fått være med. Denne uken har bare vært fantastisk.

Søndag kveld sier David Nielsen følgende til TV 2:

– Det hele var ment som en fleip, og jeg føler vel kanskje at kommentaren er tatt litt ut av sammenheng.

Treg start på kampen
Et kvarter ut i oppgjøret kunne man vel fastslå at det ikke akkurat var noen stor forestilling de fremmøtte tilskuerne på Marienlyst hadde fått se så langt. Men lite visste de hva de hadde i vente.

Etter hvert ble det nemlig noe mer tempo, og spesielt hjemmelaget yppet seg. Først prøvde Mounir Hamoud seg uten å lykkes, før Øyvind Storflor sendte ballen like over sekunder seinere.

Ødegaard-dobbel
En som derimot lykkes var 15 år gamle Martin Ødegaard. Supertalentet tok ballen med seg fra midtbanen, forserte oppover, og helt uten press satte unggutten inn 1-0 via LSK-keeper Arnold Origi.

Fem minutter etter skulle den unge landslagsjuvelen vise seg frem igjen. Først fikk han gult kort for å ha vært litt for tøff i en duell, men bare minuttet etter doblet han ledelsen Godset-ledelsen. Øyvind Storflor sendte ballen inn i feltet, og på lekkert vis plasserte unge Ødegaard ballen i Origis venstre kryss.

Dermed hadde unggutten, som debuterte for landslaget (i obligatorisk kamp) mot Bulgaria på mandag, sikret hjemmelaget fra Drammen 2-0-ledelse til pause.

Lillestrøm prøvde seg
Etter pausen var det Godset som fortsatte å styre kampen. Ødegaard-servitør Øyvind Storflor var involvert i det meste, og sørget for at både Marvin Ogunjimi og Lars Christopher Vilsvik kunne satt inn 3-0.

Like etter at timen var unnagjort på Marienlyst, tok LSK et lite tak og prøvde å presse Godset ned mot eget mål. Moryke Fofana entret banen for gjestene og satte fart på sakene, men etter to-tre minutter med LSK-dominans, var kampen tilbake i Godset-sporet.

Ødegaard vartet ved et par tilfeller opp med noen lekre detaljer, og det var tydelig at 15-åringen jaktet sin tredje scoring.

Tok Ødegaard av banen – så reduserte LSK
Sju minutter før slutt tok Godset-trener David Nielsen en merkbart sliten Ødegaard av banen til stående applaus og jublende tilrop fra Drammens-publikumet.

Like etter at Ødegaard ble byttet ut reduserte Lillestrøm ved midtstopper Frode Kippe. Et langt innlegg endte opp inne i Godset-feltet, der Marius Amundsen brassesparket ballen inn til kaptein Kippe, som på lekker vis flikket ballen forbi Larsen Kwarasey i Godset-målet.

Men det ble med den ene reduseringen, og til slutt ebbet kampen ut på stillingen 2-1 til hjemmelaget.

Etter 2-1 over Lillestrøm er Strømsgodset (4. plass) for øyeblikket ett poeng bak Rosenborg på tabellen. Dette er uansett før Rosenborg har spilt sin 27. kamp, nemlig mot Vålerenga på Lerkendal i kveld.

Sjekk tabellen på altomfotball.no!

Slik startet lagene:
Strømsgodset: 
Kwarasey - Vilsvik, Valsvik, Horn, Hamoud - Adjei-Boateng, Abu - Ødegaard, Fossum, Storflor - Ogunjimi.
Lillestrøm: 
Origi - Riise, Kippe, Amundsen, Mikalsen - Pálmason, Omoijuanfo, Lundemo, Pellegrino - Moen - Knudtzon.

Se rundens hovedkamp mellom Rosenborg - Vålerenga kl. 20.00 på TV 2 Zebra og tv2sumo.no!