Liverpool vant etter utrolig overtidsdrama

– Det er den sykeste kampen jeg har spilt, sukket QPR-keeperen til TV 2 etter kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

QPR 2-3 Liverpool

Se alle målene i videoen over!

Det lå lenge an til å bli søndagen for de utrolige bomskudd da QPR og Liverpool kjempet om tre poeng på Loftus Road.

Etter sensasjonelle bommer fra Leroy Fer og Mario Balotelli, kunne Liverpool juble for at «selvmålskongen» Richard Dunne fant nettet. 

Men da kampen var i ferd med å gå mot slutt, ble det i stedet søndagen for et utrolig overtidsdrama.

Et overtidsdrama som trolig mangler sidestykke i Premier League-historien.

For etter at Eduardo Vargas hadde utlignet i det 87.ende minutt, gikk Coutinho deretter i angrep og gjorde 2-1 på overtid. Minuttet senere utlignet utrolig nok Vargas igjen, før Caulker avgjorde kampen med QPRs andre selvmål. Fire minutter på overtid!

– QPR fortjente å vinne

– Dette må være helt forferdelig for QPR. De fortjente egentlig å vinne, og i det aller minste å få et poeng, men så ender de opp med å tape, sa studiogjest Arne Sandstø.

Med poeng kunne nemlig QPR fått en sårt tiltrengt opptur. I stedet fikk de et tap som knapt kunne vært surere.

– Jeg tror ikke det kan være en eneste Liverpool-spiller, bortsett fra Sterling, som har selvtillit etter denne kampen, for dette var ordentlig, ordentlig dårlig av Liverpool, fortsatte Sandstø.

Steven Gerrard var ikke uenig.

– Jeg er fortsatt i sjokk, for å være ærlig. Vi var veldig heldige som vant i dag, sa han etter kampen.

– QPR fortjente definitivt ikke å tape. Vi var heldige som vant, men vi viste også enorm karakterstyrke, sa Rodgers etter kampen. 

QPR-keeper McCarthy kunne ikke forstå hva som hadde skjedd.

– Det er den sykeste kampen jeg har spilt, sa han til TV 2 etter kampen.

Utrolige bommer fra QPR

QPR har fått en elendig start på comebacket i Premier League, men i første omgang var det lite som skulle tilsi at Redknapps lag er i trøbbel.

Hjemmelaget skapte faktisk de klart største sjansene, mens Liverpool så ut til å være i villrede da de kom inn på QPRs halvdel.

QPRs første store sjanse kom da Charlie Austin tråklet seg gjennom Liverpool-forsvaret. Fra en presset posisjon klarte han ikke å overliste Mignolet.

Leroy Fer var derimot fullstendig upresset og fikk allverdens tid til å prikke ballen i nettet. Fra tilnærmet åpent mål klarte han imidlertid å sette ballen i tverrligger.

Det smalt i tverrliggeren igjen noen få minutter senere, og nok en gang var det Fer som var sist på ballen. På returen ble det en mølje av spillere hvor Sandro fikk Johnsons knotter i hoften.

«Omstendelige Liverpool»

Minuttet før pause fikk Steven Gerrard gjestenes første store sjanse, men avslutningen trillet på feil side av stolpen. Det avsluttet en særdeles svak omgang for Liverpool, og en tilsvarende god omgang for QPR.

– Jeg synes QPR har vært meget positive. Det har vært deres omgang, sa Myhre i pausen.

– Men hvorfor skaper Liverpool nesten ingenting?, kontret Børslid.

– Jeg har sagt det før, og jeg synes det fortsatt er gjeldende. Liverpool har ingen spillere som jakter i bakrom, selv om QPR har Richard Dunne i midtforsvaret. Resultatet er at de blir alt for omstendelige.

Årets bom, Balotelli?

Andreomgangen begynte på samme måte – med Liverpool under press fra QPR. Simon Mignolet måtte hente ut en strålende redning for å stoppe avslutningen fra Bobby Zamora kun tre minutter etter pause.

Og hvis Fer hadde en drøy bom i første omgang, så kan man undre hva dommen blir etter bommen til Mario Balotelli. På åpent mål banket han ballen langt over – til stor latter fra tribunen.

Den latteren skulle imidlertid kveles fort. Og brutalt. For da Richard Dunne, «kongen av selvmål», satte ballen i eget mål, var det Liverpool-supporteren som kunne le høyest.

– Kongen, keiseren og presidenten av selvmål setter den i eget bur!, utbrøt kommentator Kasper Wikestad.

Det var Richard Dunnes tiende selvmål i Premier League, hvilket gjør ham til den første som når et tosifret antall selvmål i Premier League.

Overtidsdramaet

Fem minutter før slutt kunne QPR fått utligningen, men igjen hentet Simon Mignolet frem en strålende redning og holdt buret rent. 

To minutter senere kunne imidlertid ikke Mignolet redde, da Vargas ble stående umarkert.

Deretter fulgte et helt utrolig overtidsdrama med tre mål og en Liverpool-seier som trolig ikke kunne hengt i en tynnere tråd. 

Først scoret Coutinho til 2-1, før Vargas på ny utlignet. Da alt så ut til å være over, presterte QPR å score sitt andre selvmål for dagen, da Caulker løp ballen inn i eget nett.

 – Det er noe av det mest vanvittige jeg har opplevd!, brølte Kasper Wikestad fra Loftus Road.