KAN SMILE HELE VEIEN TIL BANKEN: Åge Hareide er ifølge Expressen Sveriges desidert best betalte trener. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT / NTB scanpix
KAN SMILE HELE VEIEN TIL BANKEN: Åge Hareide er ifølge Expressen Sveriges desidert best betalte trener. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT / NTB scanpix

Hareide er Sveriges suverent best betalte trener

Millionene renner inn på kontoen til Malmös norske suksesstrener Åge Hareide.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åge Hareide har ledet Malmö til seriegull og gruppespillet i Mesterligaen denne sesongen, og får mer enn nok i lønn for strevet.

Ifølge svenske Expressen er Hareide Allsvenskans overlegent best betalte trener.

Norges tidligere landslagstrener tjener seks millioner svenske kroner, eller rundt 5,5 millioner norske kroner, i året.

Gratis bil og millionbonus
Malmös suksessjef har en grunnlønn på 2,75 millioner kroner. Han mottar 8300 kroner i bonus for hver seier i Allsvenskan, og 18300 kroner per kamp i Mesterligaen, inkludert kvalifiseringen.

Dessuten har han fått gratis bil av Malmö og sikret seg 915.000 kroner i personlig bonus etter å ha ledet den svenske klubben til gruppespillet i Mesterligaen.

Hareide bekrefter over Expressen at han i likhet med spillerne mottar en personlig bonus for seire i Europa og i Allsvenskan.

– Ja, det har jeg. Men for å være alvorlig så tenker jeg ikke så mye på det. Det viktigste for meg er ikke det økonomiske, men de sportslige fremgangene vi har hatt med klubben, sier Hareide til Expressen.

Ingen planer om flytte på seg
Trenerveteranen har foreløpig en rullerende ettårskontrakt med Malmö, men Hareide har ingen planer om å gi seg i den svenske toppklubben.

– Kontrakten bare ruller og går og vi behøver ikke å reforhandle den. Jeg er blitt veldig glad i Malmö og er glad for at jeg for jobber her, konstaterer Hareide.