Mange skadd i Hongkong-protest

Mange demonstranter ble skadd da politiet i Hongkong for annen natt på rad tidlig søndag morgen gikk til aksjon mot en protestleir i Mongkok-distriktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politifolkene slo løs mot demonstrantene som var samlet ved barrikadene i bydelen, og mange av de unge studentene ble båret bort på bårer, mens andre fikk behandling for hodeskader, kutt og blåmerker.

Ifølge myndighetene ble rundt 20 personer skadd i sammenstøtene, men de ville ikke si hvor mange var demonstranter og hvor mange var politi.

Politiet sier de brukte minst mulig makt da studentene plutselig angrep dem og prøvde å fjerne gjerder, men demonstrantene sier de ikke gjorde noe for å provosere, og at de ble angrepet av opprørspoliti med køller da de åpnet paraplyene sine.

Demonstrantene hadde lørdag gjenerobret et travelt gatekryss i det tett befolkede Mongkok der politiet natten før ryddet bort barrikadene. Minst 9.000 demonstranter samlet seg lørdag for å ta tilbake området og bygge opp barrikader igjen.

Sammenstøtene ser ikke ut til å ha undergravd en avtale mellom myndighetene og lederne for demonstrasjonene om å gjenoppta samtaler. Hongkongs myndigheter bekreftet lørdag at samtalene finner sted tirsdag, i første omgang i to timer. (NTB)