Haugesund tok sjumilssteg mot ny Tippeliga-kontrakt

Seriemester Molde ble slått 2-1 på Aker Stadion.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde - Haugesund 1-2 (0-0):

Molde/Bergen (TV 2 Sporten): Molde var allerede seriemester før oppgjøret mot Haugesund, og muligens har Tor Ole Skulleruds menn feiret litt for lenge.

For lørdag kveld gikk Molde på sesongens første tap på hjemmebane.

Haugesund vant 2-1 og tok et sjumilssteg mot fornyet Tippeliga-kontrakt.

– Denne seieren betyr noe voldsomt for oss. Nå får vi masse selvtillit og har vunnet to kamper på rad. Det har vi ikke gjort tidligere denne sesongen. Dessuten får vi også hendene på rattet i forhold til nedrykk. Nå er det opp til oss selv om vi overlever, oppsummerte FK Haugesunds trener Jostein Grindhaug overfor TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Hvor sterkt er det å vinne over Molde på Aker Stadion?

– Det er veldig sterkt. Men samtidig så er vi heldige med inngangen til kampen. Molde har hatt mange spillere på landslagsoppdrag, og hadde allerede seriemesterskapet i boks. Etter å ha ridd av førsteomgang, da Molde var det beste laget, så bikket kampen vår vei, svarte han.

– Kan bety alt
Haugesund klatret opp til en 12. plass på tabellen med 30 poeng etter 27 spilte kamper.

Avstanden ned til Sogndal på kvalifiseringsplass er seks poeng.

Sogndal har imidlertid én kamp mindre spilt og møter Sandnes Ulf søndag.

I FKH-leiren legger de ikke skjul på betydningen av seieren mot seriemester Molde.

– For oss kan denne kampen bli helt avgjørende. Vi har tre kamper igjen, men denne seieren kan bety alt, slo Haugesunds første målscorer Alexander Stølås fast overfor C More.

Trener Jostein Grindhaug vil imidlertid ikke ta noe for gitt.

– Vi er fortsatt i «dritten» for fullt. Det er jo tre kamper igjen, men det som er deilig er at vi har alt i egne hender, sier Grindhaug til C More.

Drømmescoring
Etter en målløs førsteomgang, hvor Moldes Eirik Hestad misbrukte et straffespark, sendte Alexander Stølås Haugesund i ledelsen på vakkert vis. Han fikk drømmetreff med venstrefoten og skrudde ballen i krysset bak landslagskeeper Ørjan Nyland.

– Det var kjekt å score igjen, det er lenge siden sist. Jeg har ikke høyrefot, så jeg måtte legge den over på venstre. Det var fantastisk å se den gå inn, sa Stølås til C More etter kampen.

Drøye 20 minutter før slutt doblet Maic Sema ledelsen for Haugesund. Han har nå scoret i fire kamper på rad.

Daniel Chima Chukwu reduserte for Molde på akrobatisk vis helt på tampen av kampen, men reduseringen kom for sent og Haugesund vant oppgjøret 2-1.