– Det er bare å ta av seg hatten for Southampton

TV 2s eksperter er fulle av beundring for det Southampton har fått til i sesongåpningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton 8-0 Sunderland

Southamptons overraskende braksuksess fortsetter. Ikke bare med uforminsket styrke, men på enda mer imponerende vis for hver uke som går.

Lørdag vant de 8-0 (!) over Sunderland og befinner seg på tredjeplass etter åtte kamper.

Så mye har de ikke vunnet siden 1921.

Koeman i sjokk

– Det var det pinligste øyeblikket jeg noensinne har hatt på en fotballbane, sa Sunderland-sjef Gustavo Poyet etter å ha sett laget bli utklasset av Southampton.

– Det er vanskelig å beskrive dette, for jeg er fortsatt i sjokk. Ikke over andreomgangen, hvor vi var veldig gode, men over de første 20 minuttene. Det var kanskje ikke helt fortjent at vi ledet 2-0, sa suksessmanager Koeman ydmykt.

Hyllet i Fotballkveld England

– Julaften 1921 mot Northampton i Football League Third Division South. Det var sist Southampton vant 8-0. Har du sett på maken?, innledet programleder Jan-Henrik Børslid.

– Jeg skal være ærlig og innrømme at jeg aldri hadde trodd de skulle starte sesongen så bra som de har gjort. Mye på grunn av alle utskiftningene de måtte gjøre, både i spillermateriell og på trenersiden, innrømte Petter Myhre.

– Denne starten er meget, meget, meget imponerende, fortsatte han. 

Som det nødvendigvis må være i en 8-0-seier, hadde riktignok Southampton også en og annen tilfeldighet på sin side. Det bør man se bort fra, mener Myhre.

– Vi kan snakke om tilfeldigheter, selvmål, noe som kanskje skulle vært straffe og at skudd skifter retning. Men når du scorer åtte mål og slipper inn null, da er det bare å ta av seg hatten og være imponert.