PÅ TV: Prins Carl Philip og David Hellenius viser her den gode kjemien under innspilling av programmet «Hellenius hörna». Foto: TV 4
PÅ TV: Prins Carl Philip og David Hellenius viser her den gode kjemien under innspilling av programmet «Hellenius hörna». Foto: TV 4

Prins Carl Philip: – Jeg er lykkeligst i verden

Svenskeprinsen snakker åpenhjertig om forholdet til forloveden på svensk TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prins Carl Philip (35) gjorde suksess i sitt første større TV-intervju på svensk TV 4, i programmet «Hellenius Hörna» i går kveld, skriver Expressen.

Ros til forloveden

Prinsen fortalte villig om kjærligheten til Sofia Hellqvist (29), og om livet som kongelig.

Premieren på programmet «Hellenius Hörna» ble storslått, og tv-seerne i Sverige hyller nå prinsen, som fikk medietrening før intervjuet.

Første møte

Programlederen David Hellenius stilte direkte spørsmål til prinsen, og da han ville vite om hvordan de to møttes første gang, svarte prinsen ærlig.

Prins Carl Philip poserer sammen med Sofia Hellqvist i hagen til Stockholms slott under forlovelsen i juni, 2014. Foto: Scanpix
Prins Carl Philip poserer sammen med Sofia Hellqvist i hagen til Stockholms slott under forlovelsen i juni, 2014. Foto: Scanpix

– Jeg og kompisene mine spiste lunsj og Sofia kom forbi med sin venn. Det var helt tilfeldig, og senere viste det seg at min venn kjente hennes venn. Vi tittet litt sjenerte på hverandre. Senere skulle jeg og mine venner kjøre gocart, og der dukket hun også opp, sier prinsen.

Han avslører også at han tenkte at hun skulle få vinne, men slik ble det ikke.

Forholdet

Hellenius spurte videre om prinsen gikk mange runder med seg selv før han gikk inn i forholdet med Sofia.

– Selvsagt gjorde jeg det. Jeg tror Sofia tenkte enda flere ganger, men man kan ikke styre følelsene, sier prins Carl Philip.

Forlovelsen

Om forlovelsen mellom de to sa han følgende:

– Det var omtrent slik det pleier å være, hemmelighetsfullt. Vi var ute på landstedet, som vi begge er veldig glad i, sier prinsen som var sikker på å få et positivt svar, men innrømmer at han var nervøs. 

Hellquist ga prinsen sitt ja.

– Det har gjort oss til det teamet vi er. Ved forlovelsen var det første gangen vi var offisielt sammen og møtte media. Jeg kjente på en enorm trygget å ha henne med, sier prinsen som avslutter med en kjærlighetserklæring:

– Sofia er en fantastisk person på alle mulige måter. Hun er ydmyk, har beina plantet på jorda, og er klok og intelligent. Hun er helt fantatstisk og jeg er lykkeligst i verden.

Prins Carl Philip og Sofia har begynt å planlegge bryllupet, men vil ennå ikke avsløre noen dato.