Bjørn Eidsvåg vil samarbeide med Nico & Vinz

Den populære duoen Nico & Vinz har strakt ut en hånd til Eidsvåg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjørn Eidsvåg (60) gir seg i høst i kast med sitt største musikalske prosjekt noensinne.
Han skal ut på turne med ulike symfoniorkestere og synge sine mest kjente låter.

Men 60-åringen har også andre spennende prosjekter i gjære, nå vil han nemlig gjerne samarbeide med Nico & Vinz.

Gutta har strakt ut en hånd til Eidsvåg, som fryder seg over tilbudet.

– Det synes jeg er veldig hyggelig for det er helt topp gutter, også har jeg hørt at de har gjort en coverlåt av meg som var veldig fin. Så jeg vet at de setter pris på musikken min og det er fint, sier Bjørn Eidsvåg til TV 2.

Inspirasjon

Siden oppstarten som artist i 1971, har Eidsvåg skrevet seg inn i den norske musikkhistorien. Han har med sin nye plate «Klassisk Bjørn Eidsvåg med Kringkastingsorkesteret» gitt ut 25 plater totalt.

Han lar seg inspirere av andre internasjonale artister, drømmer om å spille i Operahuset i Oslo og aldres med stil.

– At Leonard Cohen nå gir ut en plate er utrolig, han er 80 år gammel. Rolling Stones holder på ennå, de har levd hardere enn meg. Jeg skryter av og til på meg at jeg har levd et slags rock 'n' roll-liv, og det er jo «peanuts» i forhold til hva de holder på med. Så jeg tror den jobben vi har er inpirerende og livsforlengende, sier Eidsvåg til TV 2.

Ny erfaring

Bjørn skal denne høsten turnere rundt i Norge med forskjellige symfoniorkestre.

Prosjektet har fått navnet ”Klassisk Bjørn Eidsvåg”, og dette er en ny måte å turnere og jobbe på for den rutinerte artisten.

– I utgangspunktet tenkte jeg at dette blir et ork, for jeg blir makeligere og makeligere med alderen. Jeg liker å ha den gjengen rundt meg som jeg alltid har, også liker jeg minst mulig styr rundt konsertene mine. Men nå er det svære apparater, men de er så proffe, så det går på skinner. Så jeg er stolt at vi har valgt å bruke skattepengene på å opprettholde symfoniorkestre rundt i landet, avslutter Eidsvåg til TV 2.