Danny Welbeck reddet poenget for Arsenal

Heroiske Hull holdt unna lenge, men på overtid kom utligningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal 2-2 Hull

Arsenal har hatt store problemer med skader, men det startet likevel godt da Alexis Sánchez banket inn ledermålet i første omgang.

Etter en svært kontroversiell utligning for Hull, tok gjestene også ledelsen i begynnelsen av andre omgang. På overtid sikret Danny Welbeck poenget for vertene.

Arsène Wenger var forståelig nok ikke fornøyd.

– Det er svært skuffende, ettersom Hull er heldige med dommerens avgjørelse på det første målet. De hadde to skudd og scoret to mål, sukket Arsenal-manageren.

Wenger fikk medhold av TV 2s eksperter.

– Hull var heldige

– Jeg blir overrasket om ikke Arsène Wenger snakker om Hulls første mål, mente Petter Myhre etter kampen. 

Slik oppsummerte han kampen: 

– Hull er heldige som får med seg poeng her. Arsenal var kanongode frem til Hulls første mål. Deretter slet de med å skape så mye, men kvarteret før slutt fyrte de på alle sylinderne. Da er det et massivt trykk, og Hull henger i tauet som en bokser og tar i mot slag etter slag. 

Bare uflaks er det imidlertid ikke.

– Arsenal sliter med å avgjøre kamper. De har spilt alt for mange uavgjorte. I dag er de preget av skader og suspensjon i det bakre leddet. Det er likevel litt vanskelig å si hva de egentlig sliter med, fortsatte Myhre.

Kontroversiell scoring

Det var hett og kontroversielt i oppgjøret mellom Manchester City og Tottenham, og på Emirates begynte det på samme måten. Etter et tidlig ledermål fra Alexis Sánchez, fikk Hull en utligning som gjorde Arsenal-spillerne rasende.

På sin ferd mot mål brukte Diamé armene til å dra bort Flamini. Det fikk ikke dommer Roger East med seg, og Hull utlignet – til Arsenal-spillernes store protester.

– Flamini har kontroll, men blir revet i skulderen. Det skulle vært frispark, men det ble det altså ikke, kommenterte Petter Myhre fra studio. 

Raseriet ble ikke omsatt til noe produktivt, og Arsenal måtte nøye seg med 1-1 til pause.

– Arsenal har hatt ballen mest og kommet til flest avslutninger, men det har ikke vært nok til å lede til pause, kommenterte TV 2s ekspert Petter Myhre.

Sjokkledelse for Hull

Det skulle ikke ta mer enn 30 sekunder av andre omgang før Emirates ble sendt ut i sjokktilstand. 

Abel Hernández banket Per Mertesacker i luften og sendte headingen bort i lengste.

Etter scoringen hadde Arsenal store problemer med å produsere sjanser, men fansen kunne i det minste slippe jubelen løs da Aaron Ramsey kom inn og returnerte fra skade i det 63. minutt. 

– Arsenal har fremstått rystet etter scoringen, og de har ikke evnet å holde det trykket som man gjerne skulle vente seg, mente Petter Myhre. 

Danny Welbeck sikret poenget

Som om ikke det var nok, skulle også Jack Wilshere forlate banen drøye 20 minutter før slutt etter en trøkk i kneet. 

Etter en treg andre omgang, fikk Arsenal for alvor koblet grepet mot slutten av oppgjøret. Hull-spillerne svarte med en heltemodig innsats. 

På tampen, etter et massivt press mot Hull-målet, kom imidlertid utligningen – signert Danny Welbeck. Det sikret et poeng for Arsenal, som likevel ikke har særlig grunn til å være fornøyd med kampen.