Ched Evans er ute av fengsel. Nå kan han returnere til gamleklubben innen kort tid.
Ched Evans er ute av fengsel. Nå kan han returnere til gamleklubben innen kort tid.

<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet"> </span>FENGSELSFUGL I GÅR – SHEFFIELD-SPILLER I MORGEN?

– Voldtektsmann tilbudt millionkontrakt rett etter løslatelsen

LONDON (TV 2): Reaksjonene har ikke latt vente på seg, etter at det ble kjent at Sheffield United angivelig tilbyr den løslatte voldtektsmannen Ched Evans en toårskontrakt verdt mer enn 5,2 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før klokken 05 i går morges, kunne Evans rusle ut av Wymott Prison som en fri mann. 25-åringen ble i april 2012 dømt til fem års fengsel for voldtekt. Nå forsøker han å stable sin fallerte fotballkarrière på beina igjen umiddelbart:

For med kontraktsforslaget som den tidligere Manchester City-angriperen nå visstnok har fått på bordet, tilbys han en toårsavtale med Sheffield United. League One-klubben er villig til å betale 50.000 kroner i uka. Dette hevder The Sun lørdag.

Det er bare én betingelse, ifølge avisen: Han må gå ut offentlig og beklage.

– Alle regner med at han kommer til å skrive under på avtalen fordi han vil komme i gang igjen med å spille fotball. Sheffield United er den eneste klubben som har tilbudt ham en avtale. Han er lojale mot dem, sier en kilde til avisen.

  • Klubben selv benekter at det foreligger et konkret kontraktsforslag. Se nærmere under.

Klubben stod nemlig last og brast med Evans da det stormet som verst frem mot dommen i 2012. Om en slik avtale som The Sun nå skisserer blir en realitet, kan han være tilbake på treningsfeltet med Yorkshire-klubben allerede til uka. 

Det spørs likevel hvor mye en beklagelse vil hjelpe på imaget til 25-åringen. Det er nemlig en kjent sak at han overhodet ikke anser seg for å ha gjort noe som helst galt. 

Han tilstod å ha hatt sex med den overstadig berusede kvinnen, som ikke kunne huske noen verdens ting. Juryen kom til at hun var helt ute av stand til å samtykke til noe som helst, noe overvåkningsbilder fra hotellet i Rhyl, hvor overgrepet skjedde, er en klar indikasjon på.

Mens Evans nå er en fri mann som i går ble feiret med en svær fest med innleid hoppeslott (!), har det ikke gått så bra for den fornærmede kvinnen. Hun ble hengt ut på nettet av Evans-fans og måtte gå i dekning. Politiet har hjulpet henne med å få ny identitet, og hun lever nå på skjult adresse og måtte kutte alle bånd til sine nære og kjære.

– Hun har vært gjennom et helvete, sier en slektning av henne til The Sun.

Nyheten om det påståtte kontraktstilbudet utløste i går en bølge av raseri mot Sheffield United, med krav om at klubben trekker tilbake tilbudet. 150.000 hadde i går skrevet under på et opprop.

– Dette sender et veldig ødeleggende budskap til alle voldtektsofre: At voldtekt ikke er så ille selv om man blir dømt, og at fotball er viktigere enn livene til de fornærmede, sier Dr. Fiona Elvines i stiftelsen Rape Crisis.