James var dødssyk, spiste ikke og ble raskt verre. Så fikk han sykebesøk av sin enøyde chihuahua Bubba

Både matfar og hund var i elendig forfatning etter at de måtte skilles fra hverandre. Et rørende gjensyn ble vendepunktet for begge to.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Situasjonen var kritisk for James Wathen. Han hadde sluttet å innta mat og var så skrøpelig at han knapt var i stand til å snakke. Da hvisket 73-åringen til en pleier ved sykehussengen at han savnet hunden sin.

Han hadde ikke sett eller hørt noe om den enøyde chihuahuaen siden ambulansepersonell i all hast hadde tatt ham til sykehuset i Kentucky seks uker tidligere, ifølge WKYT.

Hans siste ønske var å møte sin firbeinte venn før han døde. 

Nå var gode råd dyre: Tilstanden til Wathen ble verre og verre. Et team av sykepleiere bestemte seg dermed for å spore opp hunden. Mange telefoner senere, hadde de svaret: Bubba var plassert hos en «fosterfamilie» av den lokale dyrebeskyttelsen.

Og da de bar den vesle hunden inn på rommet til Wathen og så gjensynsgleden, var det ikke ett tørt øye!

Videoklippet du kan se øverst her på denne siden etterlater neppe noen som helst tvil om hvor sterke bånd det kan være mellom menneske og dyr.

Dette bildet ble tatt under det andre besøket på sykehuset. Nå er James betydelig sprekere.
Dette bildet ble tatt under det andre besøket på sykehuset. Nå er James betydelig sprekere.

TV2.no har fått tillatelse fra kennelen Knox-Whitley Animal Shelter til å vise deg disse rørende bildene fra gjensynet mellom de to bestekameratene.

Det viste seg at også Bubba hadde blitt dårlig etter at den ble skilt fra eieren sin.

– Den sluttet å spise for en uke siden. Hunden visste ikke hvor James var, og James visste heller ikke hvor hunden har. Begge sluttet å innta mat på samme tidspunkt, forteller Mary-Ann Smyth i den lokale dyrebeskyttelsen til NBC Today Show.

– Hunden var så trist! Vi tullet ham inn et babypledd fordi den skalv. Men da vi var 20 skritt fra rommet til denne mannen, så løftet den med en gang på hodet og fikk tilbake glimtet i øyet. Det var som en helt annen hund, forteller hun.

Wathen ble også brått bedre:

– De trodde ikke at han ville klare seg da vi kom til sykehuset, sier Smyth.

Men han kviknet etterhvert til da han fikk Bubba i fanget. Og under det andre kjæledyrbesøket på sykehuset noen dager senere var det synlige forandringer hos både ham og hunden.

– Han er helt forandret. Nå sitter han oppreist og spiser. Også hunden spiser nå mat og har det bedre.

– Jeg håper denne historien kan vise folk den utrolige forskjellen som dyr kan utgjøre i menneskers liv, sier Smyth.

Det ble et rørende gjensyn mellom matfar og hund. Den døende 73-åringen kviknet raskt til. Alle foto: Knox-Whitley Animal Shelter
Det ble et rørende gjensyn mellom matfar og hund. Den døende 73-åringen kviknet raskt til. Alle foto: Knox-Whitley Animal Shelter