Bjørn Dæhlie om hyttebrannen:
– Det var helt forferdelig 

Skilegendens hyttepalass på Hafjell i Øyer er redusert til en ruin etter at det sent fredag kveld begynte å brenne. Situasjonen var en periode svært dramatisk.

TOTALSKADD:  En hytte på Hafjell tilhørende Bjørn Dæhlie ble totalskadd i en brann natt til lørdag.
Foto: Terje Kristiansen / NTB scanpix
TOTALSKADD:  En hytte på Hafjell tilhørende Bjørn Dæhlie ble totalskadd i en brann natt til lørdag. Foto: Terje Kristiansen / NTB scanpix

Politiet ble varslet om det som startet som en pipebrann, like etter klokken 22 fredag kveld.

– To personer som var inne i hytta, kom seg ut og slapp uskadd fra brannen, sier operasjonsleder Geir Staveng i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Ifølge NTB var det Bjørn Dæhlie og hans kone som var i hytta da brannen startet. Begge skal ha kommet seg uskadd fra brannen.

– Det var en forferdelig opplevelse. Jeg er veldig glad for at ingen ble skadd, sier Bjørn Dæhlie til NTB lørdag

Også politiet bekrefter overfor NTB at det er Dæhlie som eier hytta.

Vanskelig å få kontroll

Ved midnatt hadde brannvesenet store problemer med å få kontroll over flammene på den store hytta. Hytta har flere avdelinger, og det var i den søndre delen at brannen startet. Etter hvert tok flammene overhånd også i resten av hytta, og i 1-tiden hadde hytta nærmest brent ned til grunnen.

– Vi har imidlertid snakket med naboer om at de bør lukke vinduer for ikke å få røyk inn i hyttene, sier operasjonslederen.

Hunder i hytta

Staveng forteller at det var noen hunder igjen i hytta, som brannvesenet hentet ut.

– En nabo som tok seg inn i hytta for å hente hundene, har fått i seg noe røyk og er sjekket av helsevesenet, sier operasjonslederen. (NTB)

Mer innhold fra TV 2