Norling og styreleder Barmen tar all skyld – og beskytter Bruun-Hanssen

– Skyt gjerne på meg, men ikke på Roald, kommer det fra styreleder Rolf Barmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann - Sarpsborg 08 1-2

Stemningen var naturligvis ikke på topp på Brann Stadion fredag kveld.

For første gang i år stilte ikke Brann-sjef Roald Bruun-Hanssen opp i intervjusonen etter kampen.

Se: Her er Branns nedrykksplan

Da kampen mot Sarpsborg 08 gikk mot slutten, fikk den fra før utskjelte daglige lederen nok en gang høre det fra de mest ivrige Brann-supporterne, som ønsker at Bruun-Hanssen trer av og gir stafettpinnen videre til nye krefter.

Norling: – Kritikken må rettes mot meg
For Brann-trener Rikard Norling er det ikke aktuelt å legge skylden på sin egen sjef.

– Jeg er like skuffet som dem, men det er tross alt jeg som er treneren. Vi har nettopp tapt en kamp og det er heller meg supporterne bør ha fokus på, kommer det fra svensken, før han svarer på TV 2s spørsmål om han heller skulle ønske at supporterne ropte «Rikard Norling må gå», enn at de ropte «Bruun-Hansens må gå».

– Ja, det... I en perfekt verden (...), mumler Norling før han konkluderer:

– Vi er vel enige om å støtte hverandre og lignende. Men når frustrasjonen er så stor som nå, tenker jeg at kritikken i dette tilfellet må rettes mot meg.

– Fordi jeg fortjener det mer, legger han til.

Rolf Barmen: – Rikard har gjort en god jobb
Den hardt pressede Brann-treneren får på sett og vis støtte fra Branns styreleder Rolf Barmen.

For også han ser heller at de mest høylytte Bruun-Hansen-kritikerne retter pekefingeren mot – ikke Roald Bruun-Hanssen, og heller ikke Rikard Norling – men mot seg selv, Rolf Barmen.

– Roald har gjort en fantastisk jobb, spesielt i år. Han forsterket laget veldig i sommervinduet, fikk inn Marcus Pedersen og Azar Karadas. Dessuten har han gjort en kjempejobb med økonomien og klart å få den i balanse, sier styrelederen, og fortsetter:

– Han har gått gjennom en tøff periode, men har som sagt gjort en veldig god jobb. Det er trist at det er han som blir skyteskiven. De må heller skyte på meg, det er jo meg de har valgt som styreleder. Skyt gjerne på meg – men ikke på «RBH»!

– Det virker som det er mange som vil ta på seg skylden?

– Ja, Rikard står jo frem og tar ansvar, og det må også spillerne gjøre. Rikard har gjort en god jobb med laget, avslutter Barmen.