SKUFFET: David Moyes er skuffet over måten han ble behandlet i Manchester United. Foto: Scanpix
SKUFFET: David Moyes er skuffet over måten han ble behandlet i Manchester United. Foto: Scanpix

Moyes innrømmer: – Ikke verst at vi kom til kvartfinale i Mesterligaen

David Moyes er skuffet over at han måtte forlate stillingen som manager i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skotske David Moyes signerte på en seksårskontrakt med Manchester United i fjor sommer. Men bare etter ti måneder i sjefstolen måtte den tidligere Everton-manageren forlate stillingen.

I et intervju med BBC røper Moyes at han er skuffet over behandlingen han fikk fra Manchester United-ledelsen.

– Jeg er veldig ambisiøs, og jeg ville aldri ha forlatt Everton om det ikke var en ambisiøs fotballklubb jeg skulle tid. Jeg trodde Manchester United ville gi meg muligheten. Men det gikk ikke slik jeg ønsket. Derfor håper jeg at den neste klubben jeg overtar gir meg sjansen til å bygge et lag, fordi det er det jeg er virkelig god til, sier han til den britiske TV-kanalen.

– Kunne slått Bayern München
Under Moyes’ ledelse røk Manchester United ut i semifinalen i ligacupen mot Sunderland, klubben tapte mot Swansea i 3. runde av FA-cupen og var aldri i nærheten av å kjempe om Premier League-tittelen.

Likevel er ikke Moyes misfornøyd med det han presterte på Old Trafford.

– Det var slettes ikke verst at vi kom oss til kvartfinalen i Mesterligaen. Jeg elsker Mesterliga-kveldene, og vi gjorde det bra i turneringen, sier Moyes, og fortsetter:

– Da vi møtte Bayern München i kvartfinalen var vi uheldige som ikke kom videre, mener han.

Ville fullføre seksårskontrakten
51-åringen hadde håpet på kunne fullføre seksårsavtalen han skrev under på med den engelske storklubben.

– Jeg fikk jobben og forventet at klubben hadde samme seksårsplan som meg. Jeg signerte for seks år, og er skuffet over at det ikke gikk som jeg forestilte meg. Jeg forventet å få muligheten til å fullføre kontrakten, og forventet ikke at jeg måtte forlate stillingen så raskt, fastslår Moyes, før han minner om følgende:

– Klart jeg visste at jeg hadde overtatt en vanskelig jobb, men jeg følte at jeg kom til en klubb som stod bak sine managere. Alle vet jo at Sir Alex Ferguson hadde det vanskelig den gang han tok over, poengterer han.

Tøft for etterfølgeren
Moyes erstatter Louis van Gaal har også opplevd en trøblete start på Old Trafford – til tross for at nederlenderen har handlet inn nye spillere for over 1,5 milliarder kroner i sommer.

Etter 1-2 mot Swansea og 1-1 mot Sunderland i sesongstarten, ble Manchester United ydmyket og slått 4-0 i Ligacupen.

Etter ha tapt 3-5 mot nyopprykkede Leicester i september, skrev engelske tabloider at «van Gaal var verre enn Moyes».

– Å bruke 150 millioner pund, men ikke hente en klasseforsvarer er rett og slett vanstyre av klubben, tordner Sky Sports’ ekspert Jamie Carragher etter kampen.

Forsvarer van Gaal
David Moyes forsvarer imidlertid sin etterfølger.

– Jeg tør ikke tenke på hva reaksjonene hadde vært i avisene om det var jeg som ledet laget ved slike tap, sier Moyes.

– Men van Gaal har en vanskelig jobb foran seg, akkurat som jeg hadde da jeg tok over. Han må få muligheten til å sette sitt stempel på laget. Han er en veldig rutinert manager og klubben må være tålmodig, mener nå arbeidsledige Moyes.