1-1: Sarpsborg 08s Andreas Nordvik feirer utligningen sammen med Bojan Zajic og resten av laget, mens Branns Jonas Grønner fortviler til høyre.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
1-1: Sarpsborg 08s Andreas Nordvik feirer utligningen sammen med Bojan Zajic og resten av laget, mens Branns Jonas Grønner fortviler til høyre.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Brann på svært dypt vann etter 1-2 mot Sarpsborg 08

– Jeg forstår at fansen er skuffet, sier Brann-trener Rikard Norling etter å ha sett laget sitt tape den første av fire skjebnekamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann - Sarpsborg 1-2

Fredrik Haugen sendte Brann i føringen, men snaue 20 minutter før slutt utlignet Andreas Nordvik for gjestene.

Åtte minutter før slutt plasserte Gudmundur Thórarinsson inn 2-1 bak Leciejewski i Brann-målet, og dermed er Rikard Norlings disipler på svært, SVÆRT dypt vann.

Norling: – Symptomatisk
– I dag gjør vi så godt vi kan. Vi skulle vunnet denne kampen, det hadde vi fortjent. Det mener jeg, kommer det fra Brann-trener Rikard Norling.

– Er det rett og slett mangel på kvalitet som gjør at Brann taper i dag?

– Vi skaper sjanser, målvakten deres gjør en kjemperedning. Deretter stusser ballen deres vei, og det er litt symptomatisk...

Som etter kampen mot Odd, tok Norling turen bort til den Brann-supporterne etter kampen.

– Hva vi snakket om får bli mellom oss, kommer det fra den hardt pressede treneren, før han legger til:

– Men jeg forstår at de er skuffet.

Mener spillerne håndterer situasjonen bra
– Jeg synes ikke spillerne ser livredde ut i dag, og jeg synes vi jobber bra taktisk. Begge lagene har sjanser, forskjellen er at de setter sine i mål, sier svensken til TV 2, før han fortsetter:

– Spillerne håndterer situasjonen på en bra måte. Men det er klart det er litt nervøst.

– Hva med de resterende kampene? Hva har du å si til fansen?

– Vi er skuffet i dag og i morgen, men så er det bare å samles igjen. Vi spiller en god kamp i dag. Men jeg forstår at fansen er skuffet – det er vi alle.

Deane: – Noen må ned – glad det ikke er meg
Sarpsborg-trener Brian Deane føler med Rikard Norling og Brann.

– Det er ganske ironisk at mange av fansen som skrek mot ham under kampen, var unge fans. De vet ikke så mye om spillet. Eldre fans skjønner nok mer, sier Deane til TV 2, og fortsetter:

– Rikard har en tøff oppgave foran seg. Da vi møtte dem til kickoff før sesongen hadde vi alle respekt for hverandre. Vi ønsker ikke noen andre noe vondt. Men noen må ned, og takk og lov for at det ikke var meg denne gang, humrer mannen som etter sesongen er ferdig som trener i Sarpsborg 08.

Huseklepp: – Forferdelig tungt
Erik Huseklepp startet på benken for Brann, og var ikke overraskende svært skuffet.

– Det er tungt nå, men vi kan ikke gi opp. Jeg tror fortsatt at vi kan klare det. Så lenge det er håp, gir vi aldri opp, sier 30-åringen.

Om at han måtte starte på benken, hadde den tidligere landslagsspilleren følgende å si:

– Man ønsker alltid å bidra, men det er treneren som bestemmer. Og det har jeg respekt for. Dette er uansett forferdelig tungt.

Haugen: – Virker som vi blir redde
Branns målscorer Fredrik Haugen var også preget etter å ha sett Sarpingene juble for tre poeng etter 90 beinharde minutter på Stadion.

– Det så ut som vi hadde full kontroll frem til midten av andreomgang. Men da virker det som om vi ble redde. Vi hadde kontroll frem til det, sier Haugen til TV 2.

– Det er vanskelig å si hva som skjer. Noe skjer tydeligvis med oss, noe som ikke bør skje, fastslår han.

– Er det psykologi inne i bildet?

– Ja, det kan være det. Vi må i hvert fall være mer kyniske når vi har seieren frem til det 70. minutter, svarer han.

– Kjenner dere pusten av 1. divisjon?

– Ja, om vi fortsetter å tape kamper så er det den veien det bærer. Men vi har tre kamper igjen og skal sørge for at det ikke skjer, fastslår Haugen.

Kjempesjanse til Brann før minuttet var spilt
Hjemmelaget burde tatt ledelsen allerede før minuttet var spilt. Marcus Pedersen ble spilt mer eller mindre alene gjennom, men i stedet for å sette fart valgte Pedersen å sende ballen videre til Kasper Skaanes. Skaanes sleivet avgårde et tafatt skudd til side for mål, og dermed slapp gjestene fra Østfold med skrekken.

Åtte minutter seinere stod Sarpsborgs Claes Phillip Kronberg for bortelagets første sjanse da han plukket opp et sleivspark fra Brann-forsvarer Jonas Grønner, men skuddforsøket fra dansken svevde fint over mål.

Haugen tente Brann-håpet
Da 1. omgang nærmet seg halvspilt fikk Kristoffer Tokstad stå helt alene inne i Branns 16-meter. Uten press, og i stedet for å legge ballen enkelt i Brann-buret, knallet den tidligere Lillestrøm-spilleren ballen opp på tribunen.

Og seks minutter etter Tokstads gigantsjanse, sendte Fredrik Haugen Brann-publikumet – om ikke til himmels – så i hvert fall langt opp mot Ulrikens topp. Med sin andre Tippeliga-scoring for året, satte midtbanespilleren inn 1-0 via Sarpsborg-keeper Gudmund Kongshavn, før han nærmest ble overfalt av lykkelige medspillere.

Et drøyt kvarter seinere, da dommer Dag Vidar Hafsås blåste til pause, ledet Brann fortsatt 1-0, og håpet var tent i byen mellom de sju fjell.

Prøvde seg igjen
2. omgangs første sjanse var det målscorer Haugen som stod for. Fra snaue 30 meter dunket unggutten til med strak vrist, men ballen gikk like over både Kongshavn og Sarpe-målet.

Det var uansett Brann som hadde tatt kommandoen og som styrte mesteparten av spillet i minuttene etter hvilen, og gjestene fra øst virket forholdsvis tafatte og uinteresserte.

Da det gjenstod vel en time av den 27. Tippeliga-rundens første kamp, var det Marcus Pedersens tur til å prøve seg. Brann fikk frispark noen meter utenfor 16-meteren, den tidligere Vitesse-spilleren klinket til, men ballen gikk like til side for mål.

Sjanse på sjanse på sjanse
Så skulle det etter hvert bli litt mer fart på sakene. Først hadde Marcus Pedersen tidenes mulighet til å doble hjemmelagets ledelse, men mutters alene med Kongshavn var det sistnevnte som vant duellen.

Et lite minutt seinere smalt det i andre enden. Et hjørnespark havnet etter mye frem og tilbake opp hos midtstopper Andreas Nordvik, som på hel volley knallet inn utligningen bak en sjanseløs Piotr Leciejewski. 1-1!

Fem minutter seinere, like før kampuret passerte 80 spilte minutter var det innbytter Bojan Zajic sin tur til å teste skuddfoten, også han på hel volley. Men forsøket fra serberen gikk på innsiden (!) av stolpen og ut igjen i feltet til ingenting.

Sekunder seinere var en annen innbytter, Erik Huseklepp, nære å sende Brann i føringen igjen og like etter det var det «på'an igjen» i Brann-feltet. Kronberg forsøkte å plassere ballen i det lengste hjørnet fra kloss holdt, men heldigvis for Brann sin del, trillet den lille hvite til side for Leciejewskis venstre stolpe.

Satte Thórarinsson spikeren i Brann-kisten?
Til side for mål gikk derimot ikke den neste Sarpsborg 08-sjansen. Gudmundur Thórarinsson vendte lekkert bort høyreback Andreas Vindheim før han plasserte ballen iskaldt opp i nettaket bak Leciejewski til 2-1.

Etter et par mindre sjanser, ebbet kampen ut, og Brann-spillerne måtte gå i garderoben til massiv pipekonsert fra de fremmøtte på tribunen.

Dermed ligger Brann på nest siste plass i Tippeligaen, og hvis Sogndal slår Sandes Ulf på lørdag ligger Brann fire poeng under kvalifiseringsplassen.

Sjekk Tippeliga-tabellen på altomfotball.no!

Slik startet lagene:
Brann: 
Leciejewski, Vindheim, Grønner, Hanstveit, Sævarsson, Skaanes, Badji, Haugen, Askar, Pedersen, Karadas.
Sarpsborg 08: 
Kongshavn, Berge, Hansen, Nordvik, Thomassen, Thórarinsson, Breive, Tokstad, Wiig, Kronberg, Castro.

Slik spilles runde 27 av Tippeligaen 2014:
FREDAG:
19.00: Brann - Sarpsborg 08 (TV 2 Zebra og tv2sumo.no)

LØRDAG:
15.30: Start - Aalesund
18.00: Molde - Haugesund

SØNDAG:
15.30: Strømsgodset - Lillestrøm
18.00: Odd - Bodø/Glimt
18.00: Sandnes Ulf - Sogndal
18.00: Stabæk - Viking
20.00: Rosenborg - Vålerenga (TV 2 Zebra og tv2sumo.no!

Video med høydepunkter fra samtlige kamper blir lagt ut på tv2sporten.no samme kveld som kampene spilles.