Hackere erklærer cyberkrig mot IS

Anonymous vil forhindre Den islamske staten fra å bruke nettet til deling av informasjon og propaganda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aktivistene i nettsamfunnet Anonymous erklærer krig mot terrororganisasjonen IS.

I en melding til samfunnets hackere heter det, «Hvis det noen gang var en idé som trengs å bli utryddet er det IS. De omfavner ikke den frihet og likhet som vi holder så kjært. IS utgjør en stor trussel, de må stoppes!»

KRIG: Aktivistene i hacker-samfunnet Anonymous proklamerer her cyberkrig mot Den islamske staten. Foto: Anonymous
KRIG: Aktivistene i hacker-samfunnet Anonymous proklamerer her cyberkrig mot Den islamske staten. Foto: Anonymous

Kampanjen som Anonymous nå setter i gang har fått navnet #OpNoISIS og kommer blant annet som en reaksjon på at IS hacket en av Twitter-kontoene til Anonymous i juni, hvor de klarte å poste meldinger med bilder av henrettelser før kontoen ble stengt.

Anonymous gikk da til cyberangrep mot det de oppfattet som land som støtter IS for egen vinning.

De har gjennomført omfattende hacker-angrep mot Tyrkia, Saudi-Arabia og Qatar. Flere hackere med tilknytting til Anonymous er pågrepet i Tyrkia den siste tiden.

Ifølge det amerikanske finanstidskriftet Forbes kan cyberkrigen mot IS få uante følger.

I Syria finnes det en hackergruppe kjent som den syriske elektroniske hæren, styrt av jihadister med IS-sympatier.

Frykter cyberangrep mot Vesten

«Skulle Anonymous provosere cyber-jihadistene til å gå til motangrep mot cybermål i Vesten kan det ende med at krigen kommer til USA uten at et eneste skudd blir avfyrt. La oss minne om at en falsk tweet fra en AP-konto medførte at mer enn 90 milliarder US Dollar ble borte fra det amerikanske aksjemarkedet», skriver Forbes.

I krigserklæringen mot IS heter det videre: «Anonymous har lansert sin krig mot den nye terrorgruppen og gjør det samtidig klart at ethvert land som bistår IS vil måtte ta konsekvensene av det. Dere er advart. Vi er Anonymous. Vi tilgir ikke. Vi glemmer ikke. Forvent oss.»

«Vi jobber for deg»

Anonymous har tidligere uttalt om sine mål og aksjonsformer:

«I en verden der stemmene våre ignoreres føler vi at vi ikke har noe annet valg enn å aksjonere direkte. Vårt budskap er enkelt: Ytringsfrihet.»

«Vi jobber på fredelig vis for ytringsfrihet over alt i alle former. Ytringsfrihet for Internett, journalistikk, og borgere i verden. Uansett hva du tror eller sier, så jobber vi for deg.»