HAR IMPONERT: Etter en tung vår uten særlig med spilletid, har det virkelig løsnet for Pål Andre Helland i høst under Kåre Ingebrigtsens ledelse. Foto: Scanpix
HAR IMPONERT: Etter en tung vår uten særlig med spilletid, har det virkelig løsnet for Pål Andre Helland i høst under Kåre Ingebrigtsens ledelse. Foto: Scanpix

Mener at Helland kan løse landslagets offensive problemer

Pål André Helland har forlenget kontrakten med Rosenborg til ut 2018-sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pål André Helland har virkelig funnet formen i høst. Så godt har 24-åringen prestert at Alexander Søderlund mener han allerede burde være aktuell for landslaget.

- Jeg håper landslaget tar en titt på han. Han er en helt annen type enn de andre vi har. Det er ikke mange i Tippeligaen som er bedre enn han en mot en, for eksempel. Han er utrolig giftig og kan skape mange muligheter. Spør du meg burde han være aktuell for landslaget allerede, sier Søderlund.

Nå vant riktignok landslaget to viktige kamper i EM-kvalifiseringen sist, men at Per-Mathias Høgmos menn har slitt med å skape sjanser og score mål er det liten tvil om. Derfor mener Søderlund at Hellands spissferdigheter hadde kommet godt med i neste EM-kamp mot Aserbajdsjan.

Og Søderlund får langt på vei støtte av RBK-trener Kåre Ingebrigtsen. 

- Pål André er en utrolig spennende kanttype, og når landslaget fortsetter å spille med innoverkanter, er det ikke lenge før han spiller seg inn. Han kan tilføre det laget uforutsigbarhet og mål, sier Ingebrigtsen.

Helland har scoret to mål på de fire siste kampene, blant annet ett mot Lillestrøm sist. Totalt har han bare startet sju kamper i år. Helland synes han har et for tynt grunnlag til å bli vurdert for Norges beste menn.

- Det er veldig hyggelig å høre at de er positive, men nå har jeg bare spilt tre-fire kamper på rad. Det ville vært rart om jeg plutselig seglet direkte inn på landslaget, sier Helland - som samtidig er klar på at det er en drøm på sikt.

- Om du ikke har lyst å spille for landet ditt, er det noe som er elementært galt i hodet ditt, sier han.

Signerte ny kontrakt

At Pål André Helland skulle bli nevnt i landslagsdiskusjonen, hadde han neppe sett for seg for et halvt år siden. Helland kom til Rosenborg fra Hødd i fjor sommer, og slet stort sett benken fram til i sommer. Men under ledelse av Kåre Ingebrigtsen, har det meste forandret seg.

- Jeg har fått lov til å være meg selv. Det skjer noe når du får beskjed om å slippe deg løs og stole på ferdighetene dine. Da vet jeg at jeg ikke er en så aller verst fotballspiller, sier Helland selv.

Suksessen på banen har lønnet seg utenfor banen. I dag melder RBK på sine hjemmesider at Helland har forlenget med klubben til ut 2018-sesongen. 

- Det har vært en artig høst. Jeg har fått trent godt, har kommet i god form og har fått mye tillit, sier Pål Andrè Helland.

Vålerenga søndag

Han håper å følge opp høstsuksessen allerede søndag. Da er det Vålerenga som kommer på besøk til Lerkendal.

-  Hjemme på Lerkendal skal vi slå hvem som helst. Nå har vi åtte seiere på rad og har vel den beste hjemmestatistikken på mange år. Det hadde vært fint å opprettholde den, sier Helland.