Toyotas sjuseterhybrid Prius +7 får en oppdatering, etter tre år på markedet.
Toyotas sjuseterhybrid Prius +7 får en oppdatering, etter tre år på markedet.

Denne skal gi deg poeng for kjørestilen 

Toyota hjelper deg å kjøre smart.

annonse

Det startet med Prius – og nå har Toyota rullet ut hybridsystemet sitt i en rekke av modellene. 

Sjuseteren Prius +7 kom tilbake i 2012, og var da den første sjuseters fullhybriden på det europeiske markedet. 

Nå får den allerede en oppdatering, både innvendig og utvendig. Men mens en rekke produsenter nå kommer med ladbare hybrider, holder Toyota seg til bare én modell med denne muligheten. Nemlig "vanlig" Prius.

Ny familiefront 

+Seven-utgaven får heller ikke denne muligheten i ny utgave. Her er det i stedet snakk om litt mer beskjeden finpuss på det som har blitt en stor favoritt hos den norske taxi-næringen.

Blant annet har bilen fått den nye "familiefronten" til Toyota, der hovedlyktene kommer med en sylindrisk tostråle-projektor for både fjern- og nærlys, med LED-teknologi. 

Også lyktene bak er nydesignet og har røde linser som skal gjøre den nye modellen umiddelbart gjenkjennelig. Det forteller Toyota i en pressemelding.

Les testen: Familiebilen som flytter grenser

Miljøvennlig

I kupeen er det flere oppgraderinger, blant annet nye knapper med finish i sølv metallic både for betjening av klimaanlegget og andre funksjoner. Dørhåndtakene er forkrommet. De doble friskluft­ventilene på midtkonsollen har kromfinish.

Instrumentene ved førerplassen er tydeligere og enklere å lese. Her finner du en ny 4,2” multifunksjons informasjons-skjerm med farger, som kan styres med knapper på rattet. En ny ”Eco Judge”-funksjon hjelper føreren med å utnytte fullhybridsystemet maksimalt og så miljøvennlig som mulig, ved å gi poeng relatert til kjørestilen.

Her kan du altså ikke komme unna med unødvendig grisekjøring - da gir bilen deg klar beskjed! 

Slik ser det ut inne i +Seven - etter at den har fått en oppgradering.
Slik ser det ut inne i +Seven - etter at den har fått en oppgradering.

Dette er kanskje Norges tryggeste bilkjøp

Oppdager kø

Toyota Touch2-systemene har integrert ryggekamera som standard og er dessuten klargjort for ”Mirror Link”, dvs at kompatible smarttelefoner kan kobles til og styres helt og fullt via berørings­skjermen.

På skjermen kan føreren også se om det er kork eller kø på veien foran, og hvor stor forsinkelse man eventuelt kan forvente. Basert på historiske trafikkdata, kan systemet også foreslå alternative veivalg, avhengig av tidspunkt på døgnet.

Kommer i januar

Alle de høyere utstyrsgradene av Prius+ Seven 2015 har intelligent parkeringshjelp som standardutstyr. Systemet bruker et ryggekamera og ultralydsensorer på støtfangeren foran for å finne brukbare parkeringsplasser bak bilen eller langs fortauskanter.

Om parkeringsplassen er stor nok, sørger systemet for at rattet dreies korrekt helt automatisk slik at bilen manøvreres på plass. Alt føreren trenger å gjøre er å kontrollere hastigheten.

Prius+ Seven 2015 lanseres i hele Europa fra januar 2015. Dagens modell starter på 319.600 kroner, Toyota har foreløpig ikke informert om det blir noen justering av prisen når den nye kommer.

Avansert konkurrent: Du skal lete lenge etter smartere bilkjøp

Svært mange andre merker satser tungt på ladbar hybrid - vil du ha Prius + Seven må du nøye deg med 'vanlig' hybrid.
Svært mange andre merker satser tungt på ladbar hybrid - vil du ha Prius + Seven må du nøye deg med "vanlig" hybrid.

Her får du nesten elbil "på kjøpet"

 

 

Laster inn forumet...