– Vaughters er elendig på kommunikasjon

Thor Hushovd om sykkeltalentet Kristoffer Skjerpings nye sjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristoffer Skjerping (21) annonserte i dag at han er klar for Garmin-Cannondale. Der får bronsevinneren fra U23-VM kontroversielle Jonathan Vaughters som sportsdirektør.

Vaughters har tidligere innrømmet doping, men er nå en av sykkelsportens ivrigste antidoping-forkjempere. 

Thor Hushovd syklet under Vaughters i 2011-sesongen. Han ble stadig mer negativ til Vaughters. I boken «Thor» nevner Hushovd blant annet en episode der han ofret egne muligheter i Paris-Roubaix for lagkameraten Johan Vansummeren. 

«Han er elendig på kommunikasjon, han snakker ikke med folk og gir ikke feedback i det hele tatt. Jeg hadde ærlig talt forventet et klapp på skuldra jeg også. Jeg ofret min egen sjanse til å vinne Paris–Roubaix for laget denne dagen. Det visste Vansummeren, og det visste helt sikkert Vaughters også.», skriver Hushovd.

Skjerping tenker ikke over at Thor Hushovd hadde et dårlig forhold til Vaughters.

– Det er vanskelig å sammenligne meg og Thor. Han har vært i gamet utrolig lenge og er en av de største syklistene gjennom tidene. Jeg har hatt veldig god kontakt med Vaughters, sier Skjerping til TV 2. 

Se intervju med Skjerping i videovinduet øverst!

Vestlendingen røper at Garmin ønsker å bruke ham mye i vårklassikerne.

– Sjansen for at jeg får sykle alle klassikerne er ganske stor, sier Skjerping og innrømmer at det har kriblet i kroppen i det siste.

– Det er noe jeg har drømt om siden jeg var liten gutt, sier Skjerping.

Brøt muntlig avtale
Hushovd hevder at Vaughters nektet å betale Hushovd en bonus på 4 millioner kroner etter VM-gullet i 2010.

«Med en gang vi får inn en ny sponsor, så skal de første 500 000 Euroene gå rett til deg,» forsikret han. Siden hørte jeg aldri mer om VM-bonusen. Etter hvert ble jeg mer og mer negativ til Vaughters. Han gjorde mye rart, hadde elendig kommunikasjon med rytterne, jeg var uenig i måten han ledet laget på og jeg følte at jeg ble motarbeidet.»

«Det var noe med lederstilen til Vaughters. Han er ikke akkurat en inkluderende fyr, og kjemien oss imellom ble stadig dårligere. Måten jeg ble behandlet på gjorde at jeg bestemte meg for at de pengene han hadde lovet meg etter VM-gullet, de skulle jeg ha. Men så lenge vi ikke hadde noen skriftlig avtale, skulle det vise seg å bli vanskelig.»

Vaughters har en annen oppfatning.

– Jeg behandlet Thor på lik linje med lagkameratene hans. Han likte ikke det, siden han ville ha spesialbehandling. Slikt driver jeg ikke med, uansett hvilken rytter det er snakk om. Ingen rytter står over laget. Thor var ikke enig i det, skriver Vaughters i en SMS til VG.