STOKE-KAPTEIN: Ryan Shawcross er blitt kaptein i Stoke etter at han ble vraket i Manchester United.
STOKE-KAPTEIN: Ryan Shawcross er blitt kaptein i Stoke etter at han ble vraket i Manchester United.

Fotballryktene: – Manchester United vil hente hjem igjen midtstopper

Og Liverpool vil raide Tarik Elyounoussis klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag er en god ryktedag. Det brygger opp mot en ny Premier League-runde, og hullene i spillerstallene blir tydeligere enn noen gang.

Hvem skal din klubb kjøpe i januar? Og hvem skal bort?

Manchester United-manager Louis van Gaal har innsett at Phil JonesChris Smalling og Jonny Evans ikke er midtstopperne som vinner dem Champions League. Derfor er han nå på intens jakt etter midtforsvarere. En av dem som står på ønskelisten nå er en kar som vil få farge i ansiktet på tidligere sjef Sir Alex Ferguson dersom han blir kjøpt tilbake for en stor sum. For han mente at Ryan Shawcross aldri ville bli god nok til å spille for Manchester United, og lot ham dra til Stoke da han var ferdig med juniortiden på Old Trafford. Ifølge Daily Star vil nå van Gaal hente ham tilbake og gjøre ham til sjef i midtforsvaret.

En annen som står å handlelisten til van Gaal er Aston Villa-kaptein Ron Vlaar. Nederlenderen står uten kontrakt til sommeren, og van Gaal hadde sikkert håpet å få ham billig i januar, men nå skriver Daily Express at Villa har satt en utropspris på 120 millioner kroner på 29-åringen. For det er ikke bare United som er på stopperjakt, derfor håper Villa at en auksjon vil få opp prisen på spilleren som de kan risikere å få null og niks for til sommeren.

For Arsenal er også i beit for midtstoppere. Arsene Wenger har nå kommet til den konklusjonen at VM må ta skylden for Arsenals mange skader. Nå må Laurent Koscielny hvile akillessenen sin en måneds tid, noe som passer dårlig for et Arsenal med bare tre midtstoppere i stallen. Men Vlaar er ikke førstevalget på Emirates Stadium. Wenger bekreftet på et møte med fansen at han kommer til å kjøpe en midtstopper i januar, og trolig vil denne hete Virgil van Dijk. The Gunners prøvde å hente nederlenderen fra Celtic på Deadline Day, men kom ikke i boks den gangen, skriver Daily Mirror.

En ting Arsenal ikke har mangel på er offensive midtbanespillere. Likevel hevder Izvestia at The Gunners ønsker å hente Lucas Piazon fra Chelsea. Den brasilianske unggutten er lei av å bli leid ut og vil ha garantier for at han får førstelagsspill på Stamford Bridge dersom han skal returnere. Arsenal, Everton, Inter og Zenit St. Petersburg skal alle være interessert i 20-åringen.

Sine vane tro har også Wenger fulgt med på hva som rører seg i Frankrike. Daily Star skriver at The Gunners kan komme til å gå for to Marseille-spillere i januar. Stephane Sparagna har vært årets komet i klubben denne sesongen. 19-åringen er kastet inn på laget av Marcelo Bielsa og har storspilt. Men Sparagnas kontrakt går ut ved årsskiftet og kan gå gratis til The Gunners i januar. Når han først raider Marseille, så er det ikke nok med en spiller for Wenger. Han skal også være interessert i å hente den offensive midtbanespilleren Florian Thauvin.

Chelsea på sin side følger nøye med på hvordan kontraktsforhandlingene mellom Juventus og Paul Pogba utvikler seg. Jose Mourinho kan se for seg det franske midtbanetårnet i en kongeblå trøye i siste del av sesongen. Men de kan regne med kamp av Manchester City og Manchester United, skriver Daily Express.

Londonklubben skal også være interessert i å hente det argentinske stortalentet Lucas Ocampos fra Monaco. 20-åringen skal være misfornøyd med at klubben lot Radamel Falcao og James Rodriguez gå i sommer. Derfor vil også han bort fra fyrstedømmet så fort han kan, skriver Tutto Mercato Web.

Liverpool har fått et klart nei fra Lille om å hente Divock Origi i januar. Ifølge Daily Express sier Lille-direktør Jean-Michel Vandamme klart nei til å slippe spissen før avtalen går ut til sommeren.

Når også Mario Balotelli er begynt å gå sur, så ser det ikke veldig lyst ut offensivt for Liverpool. Italieneren går nå ut i magasinet Sport og sier at han blir brukt feil av Brendan Rodgers, skriver The Independent. Han mener at det er Liverpool-managerens skyld at han bare har scoret ett mål siden overgangen fra AC Milan.

Da er det kanskje ikke så rart at Rodgers vurderer å legge inn bud på to av Tarik Elyounoussis lagkamerater i Hoffenheim. Nordmannen er klubbens toppscorer så langt, men det er Kevin Volland og Roberto Firmino som står på handlelisten til Liverpool, skriver Daily Star.

El Hadji Diouf har skapt mange overskrifter i England i sine år, men etter at Leeds ikke ville forlenge kontrakten hans etter forrige sesong, så har han ikke funnet seg en ny klubb i Storbritannia. Nå ser det ut til at den senegalesiske veteranen ender opp i Malaysia. Ifølge Daily Mail er han nå i samtaler med klubben Sabah FC.