HANS VIKTIGSTE KAMP: Rotherham-manager Steve Evans har uttalt at kveldens kamp mot Leeds United blir hans største ligakamp han er involvert i som manager.
HANS VIKTIGSTE KAMP: Rotherham-manager Steve Evans har uttalt at kveldens kamp mot Leeds United blir hans største ligakamp han er involvert i som manager.

Blogg: «Hold av fredagskvelden – dette er et ekte Yorkshire-derby»

Jørgen Klem ser frem til kampen mellom Rotherham og Leeds.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Rotherham - Leeds fredag 20.45 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Rotherhams hjemmebane, New York Stadium, er utsolgt før kveldens møte med Leeds, og hjemmelagets manager Steve Evans har uttalt at kveldens kamp mot Leeds United blir hans største ligakamp han er involvert i som manager.

De siste sesongene har vært et eventyr for Rotherham. To opprykk på rad og spill i den nest øverste divisjonen. Det var det få som hadde tro på. Klubben sleit økonomisk i 2008, og var nær konkurs og nedleggelse flere ganger. Før 2008/09 sesongen måtte The Millers starte sesongen med minus 17 poeng. Forrige sesong vant de Play-off-finalen på Wembley etter en svært spennende kamp mot Leyton Orient, som til slutt ble avgjort på straffer. Keeper Adam Collin ble den store helten med to redninger, men kampen huskes nok aller best for scoringen til Alex Revell.

Se den siste månedens mest sette videoer fra Championship nederst!

Etter elleve kamper i den nest øverste divisjonen befinner laget seg på 17. plass i Championship. Laget fikk en god start, men har kun en seier på de siste syv kampene. Likevel kan de vise til sterke prestasjoner i de to siste kampene. Det ble seier i siste hjemmekamp mot Blackburn og i siste serierunde før landslagspausen fikk de med seg et sterkt bortepoeng mot en av opprykksfavorittene, Norwich. Paul Green scoret Rotherhams mål på straffe, en mann som ble hentet fra Leeds United før denne sesongen. Laget har stort sett spilt jevnt med de fleste lagene. Men de har hatt trøbbel med å avgjøre kamper og ikke minst score mål. Rotherham har scoret ni mål på elleve kamper. Lagets toppscorere er Luciano Beccio og Jordan Bowery med to mål hver. Førstnevnte, som er på lån fra Norwich, er ute med skade og går glipp av kveldens møte med gamleklubben.

Hva så med Leeds? Kubben med mange tilhengere her i Norge ligger tre poeng foran vertene før kveldens oppgjør. Klubben styres av en italiener og selvsagt er det også hentet inn en rekke italienere til klubben. David Hockady fikk kun 70 dager i sjefsstolen på Elland Road. Den tidligere Forest Green manageren fikk en dårlig start på sesongen, og den utålmodige klubbeieren Massimo Cellino var langt fra fornøyd. Neil Redfearn kom inn som caretaker og da kom resultatene, men Cellino valgte å ansette sloveneren Darko Milanic. Det er ikke første gang Cellino gir managere fyken. I 22 år som eier av Cagliari sparket han 36 av dem.

På sine syv siste seriekamper står Leeds med kun ett tap, men har kun tatt to poeng i de tre siste kampene. Den nye manageren står fortsatt uten seier. Mot Sheffield Wednesday i siste hjemmekamp endte oppgjøret 1-1. Italienske Giuseppe Bellusci fikset det ene poenget med sitt utlikningsmål ti minutter før full tid. En annen italiener, Mirko Antenucci, misbrukte flere store sjanser for Leeds i denne kampen. Begge italienerne ble hentet til klubben før sesongen. På fem forsøk på fremmed gress, står laget med kun en seier – 3-1 mot Bournemouth. Lagets toppscorere er Bellusci, Doukara og Antenucci. Alle med to mål hver.

Det er bare å holde av fredagskvelden til dette lokaloppgjøret!