Landslagssjefen krever målkamera etter at VIF ble snytt for scoring

– Det blir litt for mye komikveld for meg, sier Roy Johansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga gikk på en ny smell i Get-ligaen torsdag, da de tapte 1-3 for Lørenskog hjemme i Jordal Amfi.

Det kunne fort sett annerledes ut, om de hadde marginene mer med seg. 

1-0-målet til Lørenskog var diskutabelt da de trolig skulle hatt en mann utvist på det tidspunktet, men det var ikke den eneste kontroversen.

– Kunne hatt en helt annen avslutning på kampen

På stillingen 1-3 med to minutter igjen hadde Vålerenga pucken inne i buret bak Lørenskogs keeper.

Med 2-3 der kunne det fort blitt et stormløp mot Lørenskog som istedet stod imot og vant.

– Vi ser helt tydelig at den pucken er inne i mål. Her kunne vi hatt 3-2 og en helt annen avslutning på kampen. Det er litt utrolig at ikke dommerne ser at pucken er inne. Det stod en hoveddommer rett på siden av målet, sier Geir Hoff.

– Blir for mye tilfeldigheter

Morten Ask kan ha vært i veien, men uansett vil landslagssjef Roy Johansen nå ha målkamera også i Get-ligaen.

– Det er vanskelig å se, det er mange spillere i mellom og det går fort i hockey. Alle andre ligaer har målkamera. Det er en grunn til det. Det er ikke fordi at dommerne ser dårligere i Sverige. Det er på grunn av at det er vanskelig å se, sier Johansen.

– Vi må komme dit vi også skal vi ta steget videre. En form for målkamera slik at klare mål ikke blir forbigått. Det blir litt for mye tilfeldigheter og komikveld spør du meg. Den diskusjonen må opp igjen, også må den investeringen gjøres.

Get-ligaen har tidligere hatt videodømming, men bare i sluttspillet.

Vålerenga er ikke det første og neppe det siste laget som får et mål i Get-ligaen ikke godkjent fordi man ikke ser at pucken er inne.

Økonomiske grunner til at det ikke er innført

Det har vært diskutert over lengre tid i Norsk Topphockey å innføre videodømming, men foreløpig har man ikke tatt seg råd til å installere det i alle ishockeyhaller der det spilles topphockey.

– Det har ikke blitt innført fordi man jobber med kostnadsananalyser. Det er et komplisert bilde blant annet fordi klubbene ikke eier hallene. Det er både en kostnad på installasjon og senere drift og vedlikehold, sier Petter Salsten i Ishockeyforbundet til TV 2.

– Vi ønsker alle et best mulig produkt, men vi må spille på lag med klubbene. I det øyeblikket det er konsensus blant klubbene og hallene og man ser seg stand til å legge til rette for dette så skal i alle fall ikke vi stå i veien.

Ishockeyforbundet har ikke pålagt klubbene i Get-ligaen å innføre målkamera, nettopp på grunn av den økonomiske belastningen.

Det ble brukt tid på å innføre fire dommere i Norges øverste ishockey-divisjon nettopp på grunn av kostnadssiden. Nå tror Salsten at målkamera kan være det neste.

– Landslagssjefen mener det blir komikveld deler du hans syn?

– Det får stå for hans regning, men det er en kjensgjerning at målkamera er på plass i alle de store profesjonelle ligaene, på samme måte som firedommersystemet, sier Salsten.