GJESTER «SENKVELD»: Sanger og låtskriver Colbie Calliats har gjort stor suksess med sin siste singel «Try». Denne uken gjester 29-åringen «Senkveld». Foto: Tor Gunnar Berland/FameFlynet Norway
GJESTER «SENKVELD»: Sanger og låtskriver Colbie Calliats har gjort stor suksess med sin siste singel «Try». Denne uken gjester 29-åringen «Senkveld». Foto: Tor Gunnar Berland/FameFlynet Norway

Derfor kommer gråtende menn bort til popartisten

Den millonselgende Colbie Caillat skrev sangen for kvinner, men er overrasket over responsen fra det motsatte kjønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske sangeren og låtskriveren Colbie Calliat (29) har gjort stor suksess med låta «Try», som ble sluppet på sensommeren i år.

Under innspillingen av denne ukas «Senkveld med Thomas og Harald» forteller 29-åringen at det var komplekser for eget utseende som ble inspirasjonen til låta.

– Hele livet mitt, helt siden jeg var liten, har jeg hatt problemer med selvtillit. Å lære å føle seg komfortabel som seg selv tar lang tid. Jeg er 29 nå, og jeg har akkurat begynt å lære å akseptere meg selv for hvem jeg er, forteller hun i programmet, som sendes på TV fredag kveld.

– Stressende å se plettfri ut

TV-opptredener, fotoshoots og musikkvideoer. 29-årige Calliat innrømmer at det ikke er lett å ta lett på utseende når man er i musikkbransjen og blir fanget opp av kameraer i alle retninger.

Take your make up off, Let your hair down Take a breath, Look into the mirror, at yourself, Don't you like you? Cause I like you
COLBIE CALLIAT – «TRY»

–  Når man er en artist er det alltid folk som ser på deg, og du må alltid se plettfri ut. Det er ekstremt mye press, og det er stressende. Og derfor skrev jeg denne låta med Babyface. Vi snakket mye om hvor utmattende den følelsen er.

– Det er OK å se normal ut

Det er ikke bare på radio eller strømmetjenester at «Try» gjør seg bemerket. På YouTube har musikkvideoen over 27 millioner visninger. I den får man se en plettfri Calliat fjerne alt av sminke og effekter.

– Jeg hadde lyst til å lage en musikkvideo som viser meg etter tre timer der de har fikset på håret og sminken min. Og så i tillegg at de retusjerer meg etterpå ... Noe som praktisk talt skjer i hver eneste musikkvideo og på hvert eneste album- og magasin-cover. Jeg kjenner så mange mennesker som sammenligner seg med det skjønnhetsidealet, og det er urealistisk! Jeg hadde lyst til å vise folk at dette er hvordan man ser ut før og etter, og jeg hadde lyst til å vise at alle kan se normale ut. Og at det er helt OK, forteller hun ivrig fra den velkjente «Senkveld»-sofaen.

Møter gråtende menn

Sangeren er minst like ivrig når TV 2 møter henne backstage like etter at programmet er spilt inn. Hun forteller at responsen på både sangen og videoen har vært enorm.

– Det er mange som gråter både når jeg opptrer, når de skriver til meg på Twitter, eller når de kommer bort til meg. Og det er ikke bare kvinner, men det er menn også! Det er utrolig givende at sangen også påvirker menn på en positiv måte, det er helt spesielt at jeg når også mennene med budskapet. Jeg skrev låta med tanke på hva vi kvinner går gjennom, men nå har jeg innsett at det er dypere enn det. 

Holder ut i musikkbransjen grunnet én ting

For en 29-åring fra California er tilbakemeldingene sterke. De utgjør til og med hele forskjellen når det kommer til å holde ut i musikkbransjen.

– For å være helt ærlig, så er dette den ene tingen som gjør at jeg fortsetter i dette yrket. Jeg har egentlig sceneskrekk, og liker ikke så godt å være i rampelyset, slik mange andre artister gjør. Men når jeg skriver låter, er det som terapi, og når jeg hører at låtene mine kan hjelpe fansen og få dem gjennom vanskelige eller lykkelige perioder i livet, blir det verdt det. Og det gjør at jeg ønsker å fortsette. Det er fantastisk!

Se Calliat snakke og ikke minst synge hiten «Try» i «Senkveld» fredag klokken 22.15 på TV 2.