Eksklusivt for TV 2: 
Her viser Eirik Jensen hvor pengene fra narkobaronen lå gjemt

Slik var Eirik Jensens liv på det nedlagte småbruket utenfor Oslo. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • Fra utlandet: +47 915 02255
  • E-post: tips@tv2.no

I dag ble det kjent at Spesialenheten for politisaker utvidet siktelsen mot politimannen Eirik Jensen, til å omfatte medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Dette kommer i tillegg til den åtte måneder gamle siktelsen på grov korrupsjon. Jensen er blant annet mistenkt for å ha mottatt millionbeløp i bestikkelser fra bærumsmannen Gjermund Cappelen.

– Mistanken går på at politimannen i kraft av sin stilling enten har gitt informasjon eller bidratt til å styrke eller sikre bærumsmannens narkotikavirksomhet, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker til TV 2.

Eirik Jensen mener å kunne tilbakevise siktelsen fra Spesialenheten, punkt for punkt.

Endevendte småbruket

Han viser nå TV 2 rundt på småbruket som Spesialenheten blant annet gjennomsøkte med metallsøkere og spesialhunder. Fremdeles kan man se spor av at hagen har blitt gravd opp.

– Jeg ser jo at de har gravd i blomsterbedet der, sier Jensen.

Et av Spesialenhetens viktigste bevis er derimot et hemmelig møte mellom Jensen og Cappelen i fjor høst. Møte fant sted på Grønland like ved politihuset der Eirik jobbet.

– Jeg fikk pengene i en konvolutt.

– Nå vet vi at dette møte mest sannsynlig var overvåket av dine gamle kolleger.

– Ja, det vet vi.

– Sett utenfra, virker det litt mistenkelig at Gjermund Cappelen kommer og gir deg 30.000 i kontanter på fortauet?

– Ja, i hvert fall om du ikke kjenner historien, så vil det helt klart gjøre det, sier Jensen.

Hevder det var et lån

Jensen har i politiavhør fortalt at han hadde lånt Cappelen 30.000 kroner. Cappelen var ifølge Jensen blakk, og trengte penger til en verkstedsregning. Pengene som ble levert i konvolutten på gata skal ha vært en tilbakebetaling av dette lånet.

Pengene tok Jensen med hjem, og måtte selv fortelle Spesialenheten hvor han hadde gjemt. Dette til tross for at de tidligere hadde endevendt småbruket med spesialhunder.

– Bak her lå en eske med noe over 30.000 kroner av det kontantbeløpet jeg hadde, sier Jensen til TV 2, mens han peker på veggen.

Eirik Jensen har som politimann levd med drapstrusler – delvis på hemmelige adresser. Pengene i veggen skulle ifølge Jensen brukes ved en akutt trusselsituasjon.

– Jeg har levd et litt spesielt liv i alle disse årene og penger er en nødvendighet hvis en del akutte hendelser slår inn. Så for meg har dette vært naturlig og jeg har gjort det flere andre steder jeg har bodd.

– Så det var ditt behov for trygghet å ha kontanter i veggen her ute?

– Mitt politiliv er annerledes enn hva Spesialenheten noen gang har stukket hodet inn i. Altså, det er en annen verden, det er andre hensyn å ta, det er tett på folk og det er farlige folk og trusler. Det er mye her som jeg aldri har fortalt noen om. Derfor er det kanskje en del ting som kanskje virker litt diffust for noen, men som for andre er ganske åpenbart, avslutter Jensen.

Startet etterforskning i fjor høst

I november startet Asker og Bærum politidistrikt aktiv etterforskning, mot det de mente var et narkonettverk i Bærum. Familiefaren Gjermund Cappelen ble satt under telefonovervåking og spaning.

Det tok ikke lang tid før narkoetterforskerne fant kontakten mellom Cappelen og politirådgiveren Eirik Jensen (56) påfallende. I begynnelsen av desember, noen uker senere etter at telefonavlyttingen av Cappelen startet, ble Spesialenheten varslet om Jensen.