PROVOSERT: Kåre Ingebrigtsen tror han har støtte fra flere i Fotball-Norge når han nå går hardt ut mot Kjetil Rekdal. FOTO: SCANPIX
PROVOSERT: Kåre Ingebrigtsen tror han har støtte fra flere i Fotball-Norge når han nå går hardt ut mot Kjetil Rekdal. FOTO: SCANPIX

RBK-treneren langer ut mot Rekdal

– Det virker som om han har en våt drøm om å trene Rosenborg, sier Kåre Ingebrigtsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kan bli heftig på Lerkendal søndag når Rosenborg og Vålerenga møtes til dyst.

Lagets to trenere, Kjetil Rekdal og Kåre Ingebrigtsen, gjør i alle fall sitt for å fyre opp temperaturen.

– Han (Rekdal) virker som en sutrete unge som er vant til å få det som han vil. For oss i Trøndelag ville det vært mer sjokkerende om han ikke kom med noe oppgulp, for vi er vant til det. Men jeg tror det er mange som er skitlei Kjetil Rekdal, smeller det fra Ingebrigtsen foran søndagens oppgjør på Lerkendal.

– RBK har ikke vært et forbilde
Ingebrigtsen velger å ta bladet fra munnen etter at Rekdal en rekke ganger det siste året har kommet med stikk i retning Trondheim. I juli langet han ut mot det han mente var typisk RBK-juks, og i august syntes han det så ut som om Rosenborg satt i doms- og sanksjonsutvalget.

Foran søndagens kamp gjentar Rekdal at han ser på RBK som en versting i Fotball-Norge.

– Det var jo det en stund, de var jo det. Så får de bli så sur de vil på meg. Grunnen til at jeg sier det, er fordi RBK har vært nummer en. Nummer en må være et forbilde, sier Rekdal og viser til flere episoder der han mener det ikke har vært tilfelle.

– Du har John Pelu, Strandberg, Mike Jensen og Simen Wangberg - det har vært mye tull. Det mener jeg at RBK som så stor klubb, burde klart å unngått. Det har vært litt mye, og det har irritert litt ekstra, sier Rekdal.

Tror fotball-Norge er lei
Kåre Ingebrigtsen lar seg ikke overraske over Rekdals uttalelser. Samtidig minner han om at Vålerenga heller ikke er helt uskyldig.

– Den Pelu-saken kommer han og Davy (Wathne) til å diskutere i mange år framover, men han glemmer at jo han islendingen som kastet seg ned (Vålerengas Vidar Kjartansson), sier Kåre Ingebrigtsen.

Han mener det finnes flere i Fotball-Norge som er lei av Kjetil Rekdal.

– Vi i Trondheim er skitlei, og jeg tror det er ganske mange andre i fotball-Norge som også er det. For han uttaler seg om alt og alle. Her en dag uttalte han seg om at Tor Ole Skullerud trodde han kunne uttale seg om alt og alle fordi han hadde et NFF-merke. Men det er jo Rekdal som gjør det. Han uttaler seg og er negativ mot alle, mens det han gjør selv er så positivt, sier Ingebrigtsen.

– Rekdal har en RBK-drøm
Han har en teori om hvorfor Rekdal har såpass stort fokus på RBK.

– Det må være at han ikke har fått det helt som han har villet. Jeg tror han går med en våt drøm om å trene Rosenborg en dag, sier Ingebrigtsen.

På spørsmål fra TV 2 om han kunne tenke seg det, ler Rekdal rått før han svarer:

– I fotball er det sånn at alt kan skje, men om det skal bli et tema i framtiden det vet man ikke. Men det har ikke vært et tema hittil, sier han.