Anders (81) og Jorid (87) fikk tidenes elektrikerregning

Da ekteparet skulle få skrudd inn en skrue endte de opp med å betale 13.750 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg skjønte ingenting da jeg fikk kontoutskriften min, forteller kunden Anders Skogheim (81).

Da han i sommer oppdaget en løs stikkontakt i kjelleren ante han ingenting om den ublu prisen firmaet han hyrte inn kom til å ta for jobben. Han sjekket aldri summen som ble tastet inn på betalingsterminalen, men så for seg en kostnad på mellom 1500 og 2000 kroner. Han trodde ikke sine egen øyne da han så hva firmaet «Fixel – elektriker på dagen» hadde trukket fra kontoen hans.

– Vi trodde først det var en feil, at det var tastet inn 13.750 istedenfor 1350 sier kona hans, Jorid Skogheim (87).

SVIMLENDE SUM: Slik så regningen fra Fixel ut.
SVIMLENDE SUM: Slik så regningen fra Fixel ut.
DYR JOBB: Her er stikkontakten som Fixel ordnet.
DYR JOBB: Her er stikkontakten som Fixel ordnet.
SKYLDER PÅ SVIKT: Avdelingsleder hos Fixel, Mamadi Keita, blir her intervjuet av TV 2 Hjelper deg.
SKYLDER PÅ SVIKT: Avdelingsleder hos Fixel, Mamadi Keita, blir her intervjuet av TV 2 Hjelper deg.

Ble avvist hos Fixel

Dette ble imidlertid avkreftet da Skogheim kontaktet Fixel, per telefon. Da fikk han beskjed om at dette var gjeldende priser.

– Jeg ble så sint at jeg sa at vi kom til å møtes i retten, forteller Skogheim, som ikke kunne skjønne hvordan firmaet kunne forsvare en slik pris.

Da Skogheims sønn fikk høre hva som hadde skjedd kontaktet også han Fixel, men med samme resultat. Han gav seg imidlertid ikke, og først etter en skriftlig klage, gikk firmaet med på å betale tilbake deler av beløpet. De 8000 kronene som Fixel hadde lovet å betale tilbake lot imidlertid vente på seg. Da kontaktet sønnen TV 2 hjelper deg.

Helomvending 

Hos Fixel har de nå gjort helomvending og beklager hendelsen. De har betalt tilbake hele beløpet som ble trukket fra Skogheims konto. Avdelingsleder Mamadi Keita forteller at en innleid sommervikar hadde gjort en tastefeil.

– Han kjente ikke faktureringsystemet vårt så godt og gjorde en feil. Vi skulle selvsagt ha oppdaget dette tidligere, men dette er en veldig spesiell sak, sier Keita.

Svikt i fakturasystemet

Avdelingslederen forklarer videre at denne saken har avdekket en svikt i faktureringsystemet deres, og at de nå har lagt inn varsler i systemet som skal hindre at slike ting skjer igjen. At utbetalingen i første rekke tok tid, sier han skyldes ferieavvikling og sykemelding internt.

Flere har klaget til Forbrukerrådet

Men ekteparet Skogheim er ikke de eneste som har hatt problemer med Fixel. Ifølge direktør for forbrukerservice, Ingeborg Flønes, har Forbrukerrådet mottatt elleve henvendelser på firmaet, bare det siste året. Siden 2011 har de hatt 14 klagesaker inne til behandling, hvorav åtte i 2014.

Fixel erkjenner at de har vært klaget inn til Forbrukerrådet, men mener at dette er saker av en mindre og annen art, og synes ikke at dette er mye basert på kundemassen de betjener.

Se «TV 2 Hjelper deg» på TV 2, klokken 20:30 i kveld.