Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Fagermo forlenger med Odd: – Jeg har ikke fått noe tilbud fra Rosenborg

Suksesstreneren har skrevet under ny langtidskontrakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dag-Eilev Fagermo forlenger med Odd til og med 2018.

Det bekrefter klubben på en pressekonferanse torsdag.

– Hva skal jeg si? Jeg har vært her lenge og jeg hadde jo to år igjen av kontrakten, kom det fra Fagermo på pressekonferansen.

– Jeg måtte ta en runde med meg selv og mine nærmeste. Jeg har ingen ambisjoner eller drømmer om å trene noen andre, og har heller ikke vært i dialog med noen andre, fortsatte suksesstreneren.

Har ambisjoner i Odd – men det er det
– Jeg elsker måten vi jobber på her. Vi utvikler spillere. Jeg kunne ikke vært i en klubb der det å kjøpe spillere er en stor del av jobben, jeg tror ikke jeg hadde greid det. 

– Jeg har store ambisjoner her, men ingen ambisjoner om å komme meg ut i Europa, sa Fagermo, før han fortsatte:

– Det er en drivkraft at vi hele tiden får nye talenter opp. Det inspirerer oss veldig og arbeidsmiljøet her er fantastisk. Vi har noen fighter, men det er også nødvendig.

TV 2-journalist Ernst A. Lersveen spurte Fagermo om han hadde fått tilbud fra Rosenborg.

– Nei. Det har jeg ikke. Jeg har ikke fått tilbud fra noen andre klubber. Men det har kommet henvendelser rundt min «person», svarte Fagermo.

Ifølge sikre kilder rundt klubben har det vært hektisk møtevirksomhet i det siste. Det har ført til en forlengelse.

Fagermo har de siste ukene blitt koblet til Rosenborg, men etter å forlenget med Odd er det nå lite trolig at suksesstreneren ender opp på Lerkendal.

Ifølge lokalavisen Varden har Odd-treneren en klausul i sin nåværende kontrakt, som åpner for at han kan flytte til Rosenborg. Den klausulen har Odd lenge ønsket å bli kvitt.

– En kjempesignering
TV 2-ekspert Mini Jakobsen mener Odd har gjort et kupp med å signere ny langtidskontrakt med Fagermo.

– For meg er dette en kjempesignering for Odd. Ingenting gleder et fotballhjerte mer enn kontinuitet på trenersiden. Det er nok deilig for Odd å få Fagermo på plass for lang tid. Han kjenner miljøet og har vært der lenge allerede. Nå kan Fagermo bli en «mini-Eggen» for Odd, fastslår Mini Jakobsen overfor TV 2 Sporten.

Han understreker at Fagermo har alle muligheter til å etablere Odd på den øverste halvdelen av tabellen.

– Suksess for Fagermo er om han klarer å holde Odd blant de seks beste hver eneste sesong. Da har han gjort en veldig god jobb, poengterer han.

– Fikk nok ikke tilbud fra RBK
Da nyheten om Fagermos forlengelse med Odd kom på torsdag, uttalte TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen at han ikke trodde Fagermo hadde fått noe tilbud fra RBK. 

– Han har nok blitt diskutert på Lerkendal, men om han faktisk fikk tilbudet er jeg usikker på. Dersom Rosenborg virkelig ville hatt ham, så tror jeg nok Fagermo ville hatt lyst på oppgaven.

– Hvem tror du nå ender opp i RBK?

– Blant norske trenere så tror jeg nok at Kåre Ingebrigtsen står øverst på listen. Det kan imidlertid fort komme en «dark horse» fra utlandet. Men her er nok økonomi også avgjørende, så det blir spennende å se, svarer fotballeksperten.

Fagermo har trent Odd siden trent Skienslaget Odd siden 2008-sesongen. 47-åringen har tidligere vært trener i Notodden FK og Strømsgodset.