Dallas Mavericks' Dirk Nowitzki tries to drive past Miami Heat's LeBron James during the second half of Game 5 of the NBA Finals basketball game Thursday, June 9, 2011, in Dallas. (AP Photo/Mark Humphrey)
Dallas Mavericks' Dirk Nowitzki tries to drive past Miami Heat's LeBron James during the second half of Game 5 of the NBA Finals basketball game Thursday, June 9, 2011, in Dallas. (AP Photo/Mark Humphrey)

Basketstjernene vil ha kortere sesong

LeBron James og Dirk Nowitzki går i spissen for å forkorte NBA-sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NBA prøver i disse dager ut kortere spilletid i kampene for å beskytte spillerne.

Men selv mener basketstjernene at en kortere sesong er viktigere enn kortere kamper. Når Brooklyn Nets og Boston Celtics møtes skal kampen spilles over 44 minutter i stedet for 48.

– Nei, det er ikke minuttene det handler om. Det er kampene. Minuttene betyr ingenting. Vi kan spille kamper på 50 minutter hvis vi måtte det. Det er bare kampene. Alle spillere synes det er for mange kamper. I vår sesong så er 82 kamper veldig mye. Å kutte ned på minuttene i kampene vil ikke korte ned på noe. Så fort du er på banen, så har det ikke noe å si om du spiller 22 minutter eller 40 minutter, sier LeBron James til ESPN.

Tror ikke på endring
Dallas Mavericks-stjernen Dirk Nowitzki er helt enig med «King James».

– Jeg tror ikke du trenger 82 kamper for å avgjøre hva som er de åtte beste lagene i hver conference. Det kan gjøres mye raskere, men jeg skjønner at det alltid handler om penger, og for hver kamp man mister, så blir det mindre penger til alle. Til ligaen, til eiere, til spillerne. Jeg skjønner alt det, og det er hvorfor jeg skjønner at det ikke vil endre seg i nærmeste fremtid, sier Nowitzki.

Må beskytte spillerne
Tyskeren mener at det er galskap å spille kamper to kvelder på rad.

– Jeg mener at du aldri skal måtte spille to kvelder på rad på høyeste nivå, og i tillegg fly fra hall til hall. Du får det selvsagt til å fungere. Vi har de beste atletene i verden, men jeg mener det skader produktet. Forrige sesong så kom det lag hit som hadde spilt fire kamper på fem dager, og vi kom uthvilte og blåste dem av banen, forteller han.

James skjønner at både klubbene og ligaen vil ha motforestillinger mot å kutte ned på antall kamper av økonomiske hensyn.

– Men til syvende og sist så ønsker vi å beskytte det som har verdi, og verdien det er spillerne, sier Cleveland Cavaliers-stjernen.