Hurtig torsk med grønn saus. Foto: TV 2
Hurtig torsk med grønn saus. Foto: TV 2

The Flying Culinary Circus kuppet Wenches kjøkken i dag

Hurtig torsk og kjøttboller på menyen

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hurtig torsk med grønn saus:

600 g torskefilet
1 ss salt
3 ss eddik
300 g rosenkål

Couscous-salat:

250 g couscous
1 dl ristede mandler u/skall
2 ss rosiner
1 ss honning
olivenolje
sitron
1 boks ruccola

Grønn saus:

1 eggeplomme
1 ss dijonsennep
1 fedd hvitløk
½ sitron
1 ss rødvinseddik
1 ½ dl matolje
1 potte basilikum

Slik gjør du:

Legg rosenkål på et stekebrett og vend i litt olje, salt og pepper. Bak på 250 °C i 13 minutter til de er brune utenpå og myke inni.
Ha couscous i en glass-skål og bland med olivenolje. Hell over kokende vann fra vannkokeren, slik at dette står 1 cm over couscousen. Dekk til med plastfolie. La trekke i 10 minutter.

Del fisken i 2 cm tykke biter. Legg i ildfast form. Dryss over salt og eddik. Hell over kokende vann fra vannkokeren så det dekker fisken. Dekk til godt med plastfolie. La fisken trekke i 10 minutter.

Ha alle ingrediensene til den grønne sausen i en høy arbeidsbolle. Stikk stavmikseren nederst i bollen og slå den på. Dra den sakte oppover til den kommer til toppen, slik at alt blir blandet godt. Smak til med salt og pepper.

Ta plasten av couscous. Tilsett litt ekstra olivenolje, ruccolasalat, ristede mandler, rosiner og honning. Smak til med salt, pepper og sitron.

Hell den grønne sausen på fatet. Ta opp fisken fra vannet med en fiskespade. Sørg for at vannet renner godt av – og legg den kjapt over på et kjøkkenhåndkle før du legger den på fatet. Dander couscous rundt, den bakte rosenkålen oppå og ruccola over.

 

Koftas kjøttboller i yoghurtsaus

½ kg kjøttdeig (lam, okse eller kylling)
2 ½ ss garam masala (ferdig kryddermix, fås i utenlandske matvareforretninger)
1 løk
3 fedd hvitløk
1 bit ingefær, tommelstor
honning
pistasjnøtter (eller andre nøtter)

Koftas kjøttboller i yoghurtsaus. Foto: TV 2
Koftas kjøttboller i yoghurtsaus. Foto: TV 2

Yoghurtsaus:

3 dl matyoghurt (tykk yoghurt)
1 ½ lime
1 ts sukker
½ ts salt

Couscous-salat:

200 g couscous
½ dl ristet og skåldete mandler
3 ss rosiner
1 appelsin
3 ss sorte oliven i olje
koriander, liten bunt
3 ss olivenolje
1 bifftomat

Slik gjør du:

Ha couscous i en glass-skål og bland med olivenolje. Hell over kokende vann fra vannkokeren, slik at dette står 1 cm over couscousen. Dekk til med plastfolie. La trekke i 10 minutter.

Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Bland godt sammen kjøttdeig og garam masala til farse i en arbeidsbolle. Klem ut til kjøttboller (se teknikk s. 36) og legg rett i den varme stekepannen med varm olje. Stek bollene gylne på hver side, skru ned varmen litt og gjennomstek. Trekk stekepannen til side og tilsett honning og grovhakkede pistasjnøtter. La kjøttbollene glaseres i dette.

Bland matyoghurt med lime, sukker og salt i en tredje arbeidsbolle. Hell yoghurtblandingen over på et fat.

Ta plastfolien av couscous. Bland inn hele mandler og rosiner, appelsinkjøtt i biter, grovhakket oliven, koriander og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Skjær bifftomaten i tynne skiver og legg utover et fat. Tøm couscous-salaten over.

Legg kjøttbollene oppå sausen. Server couscous-salat ved siden av.