MÅLKONGE: Simen Strømberg banket inn tolv mål i kampen mot gamleklubben Haslum. Foto: Digitalsport.
MÅLKONGE: Simen Strømberg banket inn tolv mål i kampen mot gamleklubben Haslum. Foto: Digitalsport.

Strømberg scoret 12 (!) mål mot Haslum

Bækkelagets Simen Strømberg ble nok en gang kampens gigant mot gamle lagkamerater. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en trøblete serieåpning med kun fire poeng på fem kamper, var fjorårets serietreer Bækkelaget en soleklar underdog i møtet med gullkandidat Haslum onsdag kveld.

Men en mann med nummer 71 på ryggen ville det annerledes. Simen Strømberg er mannen som har vist seg å bli Haslums største mareritt i møtene med Bækkelaget.

Sa takk for sist

I motsatt oppgjør i fjorårets sesong scoret Strømberg ni mål, og ble kåret til banens beste.

I årets første kamp mellom Bækkelaget og Haslum ville ikke 24-åringen være noe dårligere. Bare at denne gangen scoret han tolv mål mot gamle lagkamerater i kampen som Bækkelaget vant 29-28.

- Det er vanvittig deilig å score så mye mål. Når Hippe (Johannes) ikke spiller på grunn av skade, blir det mye skuddansvar på meg, men da er det bare å kline til, sier Simen Strømberg til TV 2.

Strømberg var nemlig frem til november i fjor Haslum-spiller, men etter å ha stått bak stortalentet Sander Sagosen i køen om spilletiden, dro Strømberg til Bækkelaget. Det kan Haslum angre på nå.

- Det er ekstra deilig siden jeg har mange kompiser på Haslum-laget. Vi trener også sammen på Olympiatoppen to dager i uka, så da kan jeg gi dem noen stikk. Vi møtes allerede i morgen tidlig, sier tolvmålsscoreren.

- Hva slags stikk blir det du gir dem da?

- Jeg må vel nesten spørre hva de drev med da, sier han og ler.

Bækkelaget ledet til pause

Det var Haslum som tok ledelsen på bortebane mot Bækkelaget. Erlend Mamelund sendte Haslum i føringen, men det skulle være siste gangen Haslum ledet i første omgang.

Lagene fulgte hverandre som skygger utover i første omgang, men det var Bækkelaget som kunne gå til pause på stillingen 13-11.

Andre omgang fortsatte i samme spor som den første, men så våknet Haslum.

Dramatiske sluttminutter

Åtte minutter før slutt var ledelsen til Bækkelaget borte, og det var i stedet Håvard Bjørnskau Johannesen som kunne sende fjorårets serievinner i ledelsen.

Stillingen var 28-28 da hallen kokte over under ett minutt før slutt. Først får Bækkelaget-keeper Emil Jungman to minutter for munnbruk, før Bækkelagets Anders Tverdal blir tatt av Haslum-kanten Pedersen på veg gjennom. Dommerne gir Pedersen rødt kort, og Bækkelaget får straffe.

Den setter likeså godt Tverdal i mål selv, og Haslum har kun femti sekunder på å redde uavgjort

Det klarer de ikke. Dermed er det Bækkelaget som kan juble for en overraskende seier.

Simen Strømberg tror at seieren mot Haslum kan få ting til å snu i Oslo-klubben.

- Vi måtte ha en seier i dag, hvis ikke så det mørkt ut. Nå er det fullt mulig å kjempe om medaljer igjen, sier Bækkelaget-spilleren.

Elverum leder serien

Bækkelaget har nå seks poeng. Det er fire poeng bak serieleder Elverum.

For Haslum sin del er det to viktige poeng i gullkampen som forsvinner.

Der er det nemlig Elverum som leder an etter seks serierunder. Hedmarkingene slo Drammen 28-21 onsdag kveld og ligger på topp med ti poeng. På andreplass kommer Bodø med dårligere målforskjell. De slo FyllingenBergen 26-23 på hjemmebane.

Haslum er nede på fjerdeplass to poeng bak Elverum. ØIF Arendal er på tredjeplass med like mange poeng som Bærum-laget, men med bedre målforskjell. 

Under nedrykksstreken ligger Stord og Nøtterøy. Begge står med kun to poeng etter seks serierunder.