Toppscorer: Larviks polske storskytter Alina Wojtas kunne juble for toppscorertittelen og banens beste-prisen i kampen mot Oppsal.
Toppscorer: Larviks polske storskytter Alina Wojtas kunne juble for toppscorertittelen og banens beste-prisen i kampen mot Oppsal.

Larviks nye storskytter presenterte seg for alvor

Alina Wojtas ble banens beste mot Oppsal. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Serieleder Larvik ga seg ikke før det sto 35-25 på resultattavlen på hjemmebane mot Oppsal.

Den polske landslagsspilleren Alina Wojtas (27) signerte for Larvik før årets sesong. Trener Ole Gustav Gjekstad uttalte da til klubbens hjemmeside at de hadde signerte en av Europas mest lovende skyttere. 

Europacupen neste

I kveldens kamp mot Oppsal slo den polske jenta på 191 cm ut i full blomst.

For første gang siden overgangen ble hun Larviks toppscorer i en seriekamp. Med sju mål ble hun også kåret til Larviks beste spiller av en lokal jury.

Larvik skal spille ny kamp allerede på lørdag. Da er det franske Metz som står på motsatt banehalvdel i Europacupen. Da kan det komme godt med at Wojtas har knekt koden i Arena Larvik.

Best i starten

Serieleder Larvik viste ingen nåde mot serietreer Oppsal, og gikk raskt opp i 4-0.
Oppsal, som sto med fem seiere og et tap før kveldens kamp, kom seg etter sjokkstarten, og kuttet ned ledelsen til 5-4 etter sju minutter.

Men så sa det stopp for Oppsal.

Larvik, anført av skuddvillige Alina Wojtas, fortsatte hardkjøret og ledet med fire mål til pause.

Kampbildet endret seg ikke etter hvilen, og selv med en Nina Stokland i storform, klarte ikke serietreeren å true Larvik nevneverdig.

Høyrebacken ble Oppsals toppscorer med sju mål.

Mørk jobbet iherdig

Larviks polske back Alina Wojtas fortsatte i samme spor som i første omgang, og kollektivet Larvik fosset fremover. Den suverene klubben på damesiden gjennom mange år vant til slutt med ti mål.

Nora Mørk viste seg også frem på sin kant, og med fire mål og en enorm vilje i forsvarsarbeidet, ble hun sammen med Wojtas kåret til Larviks beste spiller av en lokal jury.

Oppsals neste kamp er NM-kampen mot fjorårets seriefirer Storhamar.