– Sturridge er Liverpools viktigste spiller

Liverpool er i trøbbel etter ny Sturridge-skade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se QPR - Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo i dag kl 14.30.

Det var forventet at Daniel Sturridge skulle komme tilbake denne helgen, men på fredag kveld smalt nyheten: superspissen har pådratt seg en ny skade og vil ikke spille de kommende ukene.

Det er svært dårlig nytt for Liverpool, mener TV 2-ekspert Petter Myhre, som synes at Liverpools angrep ikke bare lider av å savne målscoreren Sturridge. 

De savner også bevegelsene og flyten han tilfører angrepet. 

– Nå er han deres viktigste

Petter Myhre har savnet mye fra Liverpool den siste tiden, men mest av alt har han savnet dynamikk, bevegelse og tempo på den siste tredjedelen av banen. 

– Han har vært dypt, dypt savnet og kommer fortsatt til å være det.  Ikke bare scorer han mål og serverer målgivende, men de andre spillerne ser svakere ut uten ham. Liverpool er avhengige av Sturridge for at det offensive spillet skal fungere. De har manglet farten og bakromstrusselen, og derfor har det blitt litt stakkato i angrepet deres, slår Myhre fast.

– Er han deres viktigste spiller nå? 

– Ja, jeg synes han er deres viktigste spiller nå som Suárez er solgt. Han er annerledes fra resten der foran, med både Lambert og Balotelli som helt andre spillertyper, og det er trolig også grunnen til at Loïc Rémy var aktuell i sommer.

Tror Balotelli kan trives med Sturridge

Mario Balotelli fikk sin debut i bortekampen mot Tottenham, en kamp Liverpool vant 3-0. Det var også Sturridges siste Liverpool-kamp før skaden, og de to angriperne så ut til å finne tonen.

Petter Myhre tror Liverpool kunne fått mange gode alternativer dersom Sturridge ikke hadde blitt skadet igjen.

– Hvis Brendan Rodgers hadde villet fortsette med juletreet på midtbanen, så tror jeg han ville prøvd Gerrard på midten med Henderson og Lallana som indreløpere, og med Sterling bak Balotelli og Sturridge.

– Du tror altså at Balotelli ville fått fornyet tillit?

– Ja, gitt at de hadde fortsett med samme formasjon. Balotelli har ikke fungert hittil, men alle skjønte at Rodgers gamblet. Det sa han vel nesten også selv. Med den trioen foran ville det blitt bedre, også for Balotelli. Sturridge gir Liverpool sin vante dimensjon i bakrom, som gjør at Balotelli kunne ligget noe dypere. Samtidig får også Sterling mer rom når Sturridge spiller, avslutter Myhre.

Det blir imidlertid ingen Daniel Sturridge for Liverpool, som dermed må finne rytmen på annet vis.