Shala om skandalekampen: – Kast Serbia ut av gruppen

Odd-spilleren Herolind Shala havnet midt i dramaet under oppgjøret mellom Serbia og Albania.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gardemoen/Bergen (TV 2 Sporten): Tirsdagens oppgjør mellom Serbia og Albania i EM-kvalifiseringsgruppe I ble en gedigen skandale.

Se video av skandalescenene øverst (video med tillatelse fra MAX)

Kort tid før pause ble en fjernstyrt drone med et flagg som inneholdt et sensitivt politisk budskap styrt over banen. Da de serbiske spillerne forsøkte å fjerne flagget, stormet deler av fansen banen og spillerne havnet i kraftige tumulter.

Havnet midt i masseslagsmålet
Kampens dommer Martin Atkinson hadde ikke noe annet valg enn å avbryte kampen. UEFA har varslet at de nå etterforsker hendelsen, og begge nasjonene kan vente seg en streng straff.

Odd-spilleren Herolind Shala satt på benken for Albania i kampen i Beograd og havnet midt i kaoset.

– Det var helt vanvittig og ubeskrivelig, egentlig, sukker han når TV 2 Sporten møter den albanske landslagsspilleren på Gardemoen onsdag ettermiddag.

– Det hele startet med en drone med et flagg på banen?

– Ja, det utlyste sinne hos serberne. Det var et politisk budskap som knuste dem helt. Det var veldig synd for kampen, svarer Shala.

– Fikk slag i nakken
Han hadde nettopp begynt å varme opp og forberedte seg på innhopp før bråket startet.

– Jeg begynte å varme opp etter 25 minutter, men skjønte allerede da at noe kom til å skje. Fansen kastet steiner på oss, og det var så vidt jeg ble truffet selv. Da dronen kom satt jeg på benken, og det ble helt kaos, forteller Odd-spilleren som har scoret sju mål på 20 kamper for Tippeliga-klubben denne sesongen.

– I kaoset etterpå kom fansen inn på banen. Men det verste var politiet tillot at fansen fikk komme på banen. Politiet slo også etter oss spillere, og det er helt uakseptabelt at slike ting skjer. Fansen kom på banen og slo etter spillerne med stoler og det ble regelrett masseslagsmål. Det var helt vanvittig, oppsummerer han.

– Ble du selv utsatt for slag?

– Jeg fikk et par slag i beinet og i nakken. Jeg forstuet armen, men det var egentlig ganske mildt, svarer 22-åringen.

Serbia mener albanske fans har skylden for bråket, og krever at UEFA setter sluttresultatet til 3-0 i Serbias favør, ifølge The Daily Mail.

– Kast Serbia ut av EM-kvalifiseringen
Den oppfatningen deler ikke Shala.

– Det var en skandale at noe sånt kunne skje, og ikke noe som skal skje på en fotballbane. Jeg håper UEFA kaster Serbia ut av gruppen vår, sier Odd-spilleren, og slår fast:

– Vi kom hit for å spille fotball og ikke drive politisk debatt. Jeg håper UEFA rydder opp og at vi får alle tre poengene, mener han.

ANGREPET MED STOL: Fansen stormet banen og angrep spillerne med blant annet stoler under oppgjøret mellom Serbia og Albania i EM-kvalifiseringen. URN:21195231
ANGREPET MED STOL: Fansen stormet banen og angrep spillerne med blant annet stoler under oppgjøret mellom Serbia og Albania i EM-kvalifiseringen. URN:21195231