GLEDER SEG: Verdensmester Magnus Carlsen (t.v.) og faren Henrik Carlsen gleder seg til Sotsji-VM. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
GLEDER SEG: Verdensmester Magnus Carlsen (t.v.) og faren Henrik Carlsen gleder seg til Sotsji-VM. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Pappa Carlsen tror Sotsji-VM blir fremragende

Men russerne har ennå ikke ferdigstilt konkurransearenaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikke alle var like begeistret for Sotsji som OL-by, men Henrik Carlsen, faren til Magnus Carlsen, tror den russiske byen egner seg godt som arrangør for sjakk-VM, som begynner om få uker.

– Det ser ut til å bli veldig bra. Fra hotellrommet har Magnus utsikt over Svartehavet den ene veien, og ildrøde åser og ruvende fjell den andre veien, sier pappa Carlsen til TV 2.

Spilles i mediesenteret
Partiene mellom Carlsen og Vishy Anand skal spilles i bygget som ble brukt som mediesenter under OL. Dette ligger i Adler – tre mil sørøst for Sotsji. Pappa Carlsen kom nylig hjem fra en inspeksjonstur i den russiske byen.

– Selve konkurransearenaen er ikke ferdigstilt ennå. Mediesenteret er jo enormt, så de kommer kun til å benytte en bitteliten del av det. Det blir et stort, lyst og luftig lokale med god plass. Det er godt tilrettelagt for sjakk, mener Carlsen.

Også Anand var representert under inspeksjonen, ved sin kone Aruna.

– Vi ble spurt om råd til hvordan de kunne gjøre forskjellige ting, forteller Carlsen.

Får egen sjåfør
Konkurransearenaen ligger et stykke fra hotellet Carlsen skal bo på.

Så lenge VM pågår vil den regjerende verdensmesteren ha sin egen sjåfør som frakter ham dit han måtte ønske.

I tillegg er det gode muligheter for å koble av fra sjakk når det måtte være nødvendig.

– Jeg tok en tur opp i fjellene der OL ble arrangert. Det er flott og spektakulært, så vi får se om det blir en tur opp dit på en av hviledagene. I tillegg er den en rekke fasiliteter på hotellet, og muligheter for både fotball, tennis og basketball. Det ligger jo også rett ved stranden, og er vi heldige får vi opp mot 20 grader og sol, forteller far Carlsen, som selv skal være med sønnen under hele mesterskapet.

– Vi er veldige positive. Jeg ante ikke hva jeg kunne forvente, men dette er jo et flott sted hvor det har blitt brukt veldig mye penger på et OL.

Rent sportslig er han i alle fall ikke redd for å bli skuffet av sønnen.

– Som far vil jeg være fornøyd med det han presterer uansett.