Serbia og Albania kan vente seg hard straff etter skandalekampen

UEFA oppretter disiplinærsak etter EM-kvalifiseringskamp. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var under tirsdagens EM-kvalik mellom Serbia og Albania at dommer Martin Atkinson stoppet kampen etter at både spillere og tilskuere barket sammen i Beograd.

Kaoset startet etter at en drone med et albansk flagg fløy over banen fem minutter før pause.

Odd-spiller Herolind Shala satt på Albanias benk da kaoset brøt ut, og hans agent Thomas Skilbred forteller til TV 2 at Shala «fikk seg noen trøkker i ansiktet» da han løp ut på banen for å hjelpe lagkameratene sine.

– Utilgivelig

– Det var en beklagelig situasjon som vi vil rapportere videre. Både jeg, kampens dommer og sikkerhetsrådgiveren. Slik omstendighetene utviklet seg bestemte vi oss for at det ikke var trygt å fortsette kampen, sa UEFAs offisielle kampdelegat Harry Been til The Guardian etter kampen.

En talsmann for UEFA bekrefter at det er opprettet en disiplinærsak mot begge nasjonene etter at rapportene fra kampdelegatene, dommeren og sikkerhetsrådgiveren er gjennomgått, melder avisen.

UEFA-president Michel Platini var raskt ute for å fordømme handlingene etter kampslutt.

– Fotball er ment for å bringe folk sammen, og skal aldri bli brukt for å fremme politiske meninger. Scenene i Beograd var utilgivelige, sier Platini ifølge The Guardian.

Hard straff

Hjemmelaget Serbia er ventet å måtte spille flere av sine resterende EM-kvalifiseringskamper for tomme tribuner. Albania må også belage seg på sterke reaksjoner fra UEFA.

Serbias neste motstander i EM-kvalifiseringsgruppe I er Danmark. Dette kan bli den første av flere kamper for Serbia uten tilskuere.

Det er også ventet at begge nasjonene vil bli bøtelagt for slåsskampene.

Albania og Serbia har sju dager på seg til å gi sin versjon av stadionbråket. UEFA skal avgjøre saken innen 23.oktober.