SLUTTER SOM LØRENSKOG-DIREKTØR: Svein-Erik Edvartsen skal jobbe med fotball å heltid fremover. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SLUTTER SOM LØRENSKOG-DIREKTØR: Svein-Erik Edvartsen skal jobbe med fotball å heltid fremover. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Edvartsen slutter som Lørenskog-direktør

Svein-Erik Edvartsen bytter ut ishockey med fotball på heltid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske fotballdommeren Svein-Erik Edvartsen har de siste 16 månedene også jobbet som administrerende direktør i Lørenskog Ishockeyklubb AS.

Nå bytter han ut ishockey med fotball på heltid. 

Blir dommeransvarlig
Edvartsen blir fagansvarlig for dommere i Indre Østland Fotballkrets som er underlagt Norges Fotballforbund, og prosjektleder for rekruttering og utvikling av dommere i breddefotballen sentralt i Norges Fotballforbund på Ullevål Stadion.

– Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse. Det var ikke så lett å levere oppsigelsen til styreleder Stig Atle Johnsen som jeg har snakket med flere ganger daglig siden jeg startet, og som jeg har hatt utmerket samarbeid med. Stig har lært meg utrolig mye og jeg er takknemlig for muligheten han ga meg til å lede en av Norges aller største hockeyklubber, sier Edvartsen til TV 2 Sporten.

Edvartsens har sin siste arbeidsdag i Lørenskog 30. november, og styret i Lørenskog jobber med å få på plass Edvartsens etterfølger.

– Lovet kebab i kantina
35-åringen gleder seg til å jobbe sammen med blant annet generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund (NFF) med utvikling av norske dommere.

– Når Siem har lovet kebab og tandori i kantina på Ullevaal, sier det seg selv at jeg skal ha fokus på inkludering av dommere uansett etnisk opprinnelse, dommerrekruttering og dommerutvikling på breddesiden i NFF, ler Edvartsen.

Han satser samtidig videre på karrieren som toppdommer.

– Tatt alderen min i betraktning har jeg igjen 15 år som toppdommer. Jeg synes det er veldig gøy å dømme fotball og har overhodet ingen planer om å slutte. Jeg får nå muligheten til å jobbe med dommerrekruttering, dommerutvikling og inkludering av dommere parallelt med at jeg selv satser for fullt på min egen dommerkarriere. Det gleder jeg meg veldig til, konstaterer Edvartsen.