Den over 70 år gamle Dodge ambulansen skal bli campingbil. Foto: Audun Ronningen, Lofot-Tidende / ANB.
Den over 70 år gamle Dodge ambulansen skal bli campingbil. Foto: Audun Ronningen, Lofot-Tidende / ANB.

Mathias gir seg ikke før den gamle Dodgen blir campingbil

Skal være klar til neste sommer.

annonse

Mathias Skjerpen fra Vestvågøy medgir at han ikke har all verden til erfaring med å skru på gamle biler, men da han kom over en gammel grønn militærambulanse, en Dodge WC54 på nettet, slo han likevel til.Det skriver Lofot-Tidene

- Det eneste jeg har gjort til nå er å mekke på en gammel moped. En Tempo, men jeg satser på at jeg lærer underveis, sier han.

- Jeg la merke til en av disse som hadde gått i Harstad, den var for så vidt strøken, men så kom jeg over denne som stod i Bardufoss. Den var ikke så velholdt, men den var mye billigere, og hadde ikke så mange interesserte, så jeg slo til, legger han til.

Bruksområder

Dodge WC54 ble bygget i 255.173 eksemplarer under andre verdenskrig mellom 1942 og 1945, og var den amerikanske hærens førstevalg som militærambulanse. Noen av bilene hang sågar med så lenge som både koreakrigen, og så sent som på 1960-tallet, da de fortsatt ble brukt av enkelte europeiske militærstyrker.

Slik ser den ut inni nå. Med på kjøpet var blant annet ni Jerrykanner, militært sambandsutstyr, knappetelt og to bårer. Foto: Audun Ronningen
Slik ser den ut inni nå. Med på kjøpet var blant annet ni Jerrykanner, militært sambandsutstyr, knappetelt og to bårer. Foto: Audun Ronningen

- I vognkortet på denne står det at den er fra 1940-1943, så jeg vet ikke helt nøyaktig, men jeg skal prøve å få den datert, sier Skjerpen.

- De fantes som radiobil og militærpolitibil. Til og med som kjøretøy for frakting av sprengstoff. På de står det "danger, explosives" på siden, legger hant til.

Til sommeren

WC54 er tradisjonelt sett et kjøretøy med mange bruksområder. Med på kjøpet fikk Mathias for øvrig blant annet ni jerrykanner, militært sambandsutstyr, stridssekk, knappsekk, knappetelt og to bårer.

- Den starter og går greit, men det er en del rust på den. Den trenger et par strøk med maling, for å si det sånn. Jeg har tenkt å bruke den som campingbil. Det er rimelig god plass bak, og den er registrert for 9 personer. Om jeg tar bort benken kan jeg prøve å lage ei klappseng på veggen og fylle den med diverse utstyr, sier han.

Oppussingen tar jeg som det kommer, men jeg håper å kunne få den ferdig til sommeren neste år, legger han til.

Flere bil og motorsaker fra Lofot-Tidende finner du her: 

Les også: 13 verdifulle Rolls-Royce funnet gjemt i et uthus

Laster inn forumet...